Ruim honderd sportieve lopers leveren topprestatie tijdens Bolderloop

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Van tevoren werd gevreesd voor regenachtig weer, maar het tegendeel was waar. Onder stralend zonnige weersomstandigheden ging zaterdagochtend 11 november 2023 de Bolderloop van start op het terrein van zorginstelling ASVZ, locatie Merwebolder aan de Touwbaan. Voor Eetcafé De Roef vertrokken om 10.00 uur totaal zo’n 135 lopers voor de afstand van 5 Engelse Mijl (8km).

Vlak na de start is het even dringen, maar al snel wordt de groep uit elkaar getrokken. De Bolderloop wordt al jarenlang georganiseerd door Trimclub ABC. De loop wordt door menigeen gezien als de gezelligste loop van de Alblasserwaard. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder X-bericht.

Onder de deelnemers waren zowel beginnende lopers als prestatielopers. Ieder liep in zijn of haar tempo naar de finish, waar ze met een warm applaus werden verwelkomd. Ook een aantal bewoners van ASVZ leverde een bijzondere prestatie. Een opvallende deelnemer was burgemeester Jan de Vries (CDA), die in zijn privétijd ook regelmatig zijn loopschoenen aantrekt.

Tekst gaat verder onder foto.

Burgemeester Jan de Vries (CDA) was één van de deelnemers aan de Bolderloop. Zijn ‘sponsor’ was duidelijk zichtbaar. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Opbrengst
Naast de sportieve prestatie staat voor velen de sfeer en onderlinge gezelligheid voorop. Na afloop werden de lopers in ASVZ-eetcafé De Roef getrakteerd. Zoals gebruikelijk was ook dit jaar de opbrengst van de Bolderloop weer bestemd voor verbouwing van de fitnessruimte en de aanschaf van fitnessapparatuur voor cliënten van ASVZ Merwebolder, een initiatief van Trimclub ABC dat bijzonder wordt gewaardeerd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld