Aanleg glasvezel DELTA Netwerk vordert in Sliedrecht

SLIEDRECHT – In een groot deel van de gemeente Sliedrecht ligt inmiddels glasvezel van DELTA Netwerk maakt het bedrijf vrijdag 10 november 2023 bekend. Aannemer Circet Nederland legt in opdracht van DELTA Netwerk het glasvezelnetwerk aan. Dat wordt mogelijk voor de zomer volgend jaar afgerond.

In deelgebied 1 en 2 zijn de graafwerkzaamheden zo goed als gereed. De aannemer is momenteel volop aan het graven in deelgebied 3. Daar zijn de graafwerkzaamheden voor ruim de helft gereed. In deelgebied 4 (Sliedrecht-Oost) moet de aannemer nog beginnen. (Kaart DELTA Netwerk)

De aanleg van het glasvezelnetwerk is in volle gang. Vorige maand is het laatste van de in totaal vier glasvezelverdeelpunten geplaatst. Vanuit daar wordt straks het digitale signaal naar alle woningen verdeeld. De komende periode wordt er volop gewerkt om het verdeelpunt “up and running” te krijgen. 

Tekst gaat verder onder foto.

Hier wordt de huisaansluiting aangelegd in de meterkast. (Foto DELTA Netwerk)

Huisaansluiting
De aannemer is in deelgebied 1 is volop bezig met het plaatsen van de huisaansluitingen. Ongeveer 40% van de inwoners van dit deelgebied heeft nu het glasvezelkastje in huis hangen. Als de aannemer klaar is in deelgebied 1, gaan ze aan de slag in deelgebied 2. De aansluiting wordt geplaatst op een plaats die eerder met de bewoner is afgesproken. Dit duurt ongeveer een uur. Goed om te weten; je hebt dan nog niet direct een werkende verbinding. 

Tweede Kwartaal
De graafwerkzaamheden voor het glasvezelnetwerk in het dorp duren naar verwachting nog tot het tweede kwartaal van 2024. 

2 gedachten over “Aanleg glasvezel DELTA Netwerk vordert in Sliedrecht”

  1. Heel blij mee, we hadden jaren geleden al glasvezel in Dordrecht en nu eindelijk ook hier in het dorp. Voor de prijs hoef je het niet te laten want het juiste abonnement is nog goedkoper als onze huidige Ziggo aansluiting maar wel
    Stabieler en sneller, dus ik zeg doen!

  2. Voor een deskundig advies voor wat voor abbonement genomen moet worden kom naar relies computers aan de Thorbeckelaan 21 je weet wel die straat die zoveel afgesloten wordt

Plaats een reactie

*=Verplicht veld