RTV Holland stopt na kerstdagen met uitzenden

SLIEDRECHT – Internetomroep RTV Holland houdt op te bestaan. Dat heeft het omroepbestuur in samenspraak met de vrijwillige medewerkers besloten. Na Tweede Kerstdag stopt de omroep met uitzenden.

Eén van de bekendste programmamakers bij RTV Holland was clown Bassie. Hij maakte het programma ‘Kinderen van Holland’. De omroep werd in in juli 2014 opgericht. Half november 2014 begon de omroep met uitzenden. (Archieffoto RTV Holland)

De omroep staat voor grote investeringen om nieuwe stappen te kunnen zetten. De omroep eindigt zonder schuld, maar voorziet voor de komende jaren problemen om de financiële middelen bij elkaar te brengen. Daarbij komt dat het naast financiële investering de tijd voor een aantal mensen ontbreekt om bestuurlijk actief te zijn, programma’s te maken of adverteerders te werven. Een aantal programma’s en programmamakers gaan over naar een ander internetradiostation.

Later
Of het initiatief op een later termijn weer wordt opgepakt is niet bekend. De domeinnamen RTVHolland.nl en RTVHolland.com komen voorlopig niet vrij en veel spullen blijven bewaard, maar apparatuur komt te koop. De zender heeft op internet landelijk de laatste jaren veel bereikt. De ontvangst verbeterde door zichtbaarheid op alle platformen waaronder onlineradio.nl (onderdeel van het digitale radio platform NederlandFM.nl), was een ’toonaangevend radiostation’ op internet en lid van de vereniging Online-Radiostations (v-OR). Internetomroep RTV Holland stopt op een hoogtepunt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld