Sliedrecht Sport Dames1 drukken stempel op wedstrijd

door Wim van Mourik
SLIEDRECHT – En opnieuw werd het ‘een 3-0’.  In sporthal De Basis ontvingen Sliedrecht Sport Dames1 zaterdagavond 23 december 2017 de speelsters van het eerste team van Springendal Setup’65 uit Ootmarsum.

Eredivisionist Sliedrecht Sport Dames1 floreren momenteel in de competitie. Zaterdagavond werden opnieuw punten gepakt. (Foto Sliedrecht Sport)

Sliedrecht Sport Dames1 wisten vanaf het begin de leiding te pakken aan het net. De setstanden waren: 25-9, 25-17 en 25-12.

Gesterkt door goede prestaties in de meest recente wedstrijden tegen VC Sneek en Eurosped en met positieve statistieken uit het vorig seizoen (drie overwinningen in vier onderlinge wedstrijden) was Set-Up’65 wel degelijk met aansprekende ambities naar Sliedrecht gekomen. De vorm dip bij Sliedrecht Sport (nederlaag bij Eurosped, matige wedstrijd in kwartfinale beker bij Orion) had zeker ook daartoe bijgedragen.

Niveau
De realiteit was echter van een heel andere orde : na een aarzelend begin, dat resulteerde in een 7-8 tussenstand was het met name de service, die het verschil maakte in de eerste set : sterke service series van Carlijn Ghijssen-Jans en Lisa Vossen brachten een duidelijke 25-9 eindstand van de eerste set op het scorebord. Ook in het vervolg heerste Sliedrecht Sport op alle fronten en zakte het niveau bij Set-Up’65 zienderogen. Uitstekende aanvallende acties van Esther Hullegie en Lea van Rooijen resulteerden binnen 55 minuten totale speeltijd in een duidelijke 3-0 zege.

Succesvol jaar
Trainer-coach Matt van Wezel stak na afloop het goede gevoel niet onder stoelen of banken : “ Wij hebben het jaar op een stijlvolle wijze afgesloten met een goede wedstrijd tegen een onthutsend zwak Set-Up’65, waar eigenlijk alleen Inge Molendijk (ex Sliedrecht Sport, red.) op orde was. We kunnen terugzien op een succesvol jaar met een nationale titel, een Super Cup en sluiten het jaar af met de koppositie in de eredivisie en een halve finale plaats in de beker. “ Sliedrecht Sport Dames1 hervat de competitie zondag 7 januari 2018 met een uitwedstrijd in sporthal Picca Mare te Gennep tegen Flynth FAST Flamingo’s.