RIVM wil weten wat er leeft bij bewoners met betrekking tot Chemours en PFAS

BILTHOVEN / SLIEDRECHT – Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wil weten wat er leeft bij bewoners met betrekking tot Chemours en PFAS in de omgeving van Dordrecht en zoekt mensen die een vragenlijst willen invullen. Deze is bedoeld voor omwonenden van Chemours, met name de gemeenten: Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Alblasserdam.

Deelnemers wordt gevraagd of zij zorgen hebben op het gebied van gezondheid en/of het milieu door PFAS in de omgeving van Dordrecht. Of juist niet. Het is een korte vragenlijst, invullen duurt ongeveer vijf minuten. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“Op verschillende plaatsen in Nederland hebben we te maken met PFAS in de leefomgeving. Zo ook in de omgeving rondom Chemours. Het RIVM verkent op dit moment of het nuttig is om onderzoek te doen naar PFAS en de gezondheid en het milieu in de omgeving van Chemours. Daarvoor is het belangrijk om te weten wat de vragen en zorgen van omwonenden zijn. Antwoorden op deze vragen geven inzicht in welk onderzoek meerwaarde kan bieden. Daarom zoekt het RIVM mensen die wonen in de omgeving van Chemours die een korte vragenlijst willen invullen”, zegt een woordvoerder van het RIVM woensdag 22 mei 2024 tegen de redactie van online krant Sliedrecht24.

Verkenning
De vragenlijst is onderdeel van een verkenning die het RIVM uitvoert in de omgeving van Chemours in Dordrecht en de Westerschelde in Zeeland. Met deze verkenning wil het RIVM de vragen, zorgen en behoeften bij omwonenden en betrokken overheden in kaart brengen. En achterhalen welke meerwaarde onderzoek in de omgeving van Chemours heeft. Op basis van de verkenning geeft het RIVM advies aan met Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over mogelijk onderzoek. De vragenlijst kan worden ingevuld vanaf vandaag tot en met woensdag 12 juni 2024 hier online worden ingevuld of via onderstaande qr-code. 

4 gedachten over “RIVM wil weten wat er leeft bij bewoners met betrekking tot Chemours en PFAS”

 1. Ik zal het wel weer niet mogen zeggen, maar Chemours is een criminele bende !
  Zélf als overbuurman al drie keer kanker gehad , NOOIT GEROOKT , vele buren aan kanker overleden en zelfs mijn fantastische hond !
  Teken aan de wand ook dat de directrice durfde te zeggen over die pfas bende : ZE WÉNNEN ER MAAR AAN !
  Sluiten die bende !
  Eigenlijk moeten we nu half Nederland haast al afgraven !

  En ze gaan gewoon dóór !

 2. Goede zaak. Een idee krijgen van de psychische ravage kan zeker geen kwaad. Wat men zal moeten opruimen, de geest of het milieu zal later moeten blijken. Voor mij is dat liefst geen zaak van mening, opinie, maar van wiskunde, statistiek.

 3. Inderdaad vul in !☠️
  Kost iets meer tijd als je wat uitgebreidere antwoorden wilt geven, maar ..DOEN!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld