Bijpraatmoment opvang asielzoekers Sliedrecht-Noord

SLIEDRECHT – Er is maandag 27 mei 2024 in partycentrum De Lockhorst een ‘bijpraatmoment opvang asielzoekers Sliedrecht Noord’. Deze wordt gehouden van 19.30 – 21.00 uur in de grote zaal en is openbaar.

De locatie aan de Kweldamweg nabij de Zwijnskade. (Archieffoto ArieJan van Termeij / Sliedrecht24)

Tijdens deze beeldvormende vergadering wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de stand van zaken over, van en voor de realisatie van een opvang voor asielzoekers in Sliedrecht Noord. De projectleider, Kors van der Wolf, geeft een presentatie. Daarna is er voor alle aanwezigen gelegenheid om vragen te stellen. 

9 gedachten over “Bijpraatmoment opvang asielzoekers Sliedrecht-Noord”

 1. Met alle respect maar wat het kabinet gaat doen in Den Haag maakt geen moer uit voor ons in Sliedrecht.
  De gemeente krijgt weer een hoop geld en daar draait het om. Wat wij als normale burger vinden kan ze blijkbaar weinig schelen. We leven al jaren in een schijndemocratie.
  De hele formatie in Den Haag is niet eens meer rechts. Het is meer socialistisch dan rechts. Als Geert Wilders echt wat wilt gaan doen aan migratie dan moeten we uit de EU maar nexit is geen onderdeel meer van zijn plannen. Zolang de EU de poorten open houdt voor asielzoekers en op de geldprinter blijft drukken worden wij er alleen maar slechter en slechter van.

 2. Lijkt me normaal en wenseljk de boel even op hold te zetten
  Gezien de ontwikkelingen in het nieuwe aanstaande kabinet., en ongetwijfeld de bijbehorende vergoeding voor gemeentes.(waar het m.i. alleen maar omdraait, de vluchtelingen worden gebruikt voor extra inkomsten gemeente, incl. winst)

  Mijn angst is dat straks heel die boel locaal te snel doorgedrukt wordt,
  en dan zomaar ineens de beloofde rijksbijdrage wegvalt, de WOZ gaan we nog niet een keer verhogen om de financiën op weer orde te krijgen.
  Dus laten we de boel even op hold zetten tot de nieuwe regering een feit is.
  Het argument ‘moet’ van Den Haag valt dan weg,
  En als er dan eventueel nog steeds voldoende draagvlak in het dorp is (van de inwoners) gaan we het nog eens opnieuw bekijken, in plaats van een loods voor 200 mannen te bouwen

 3. Veel gemeentes zeggen de opvangplaatsen af door het afschaffen van de spreidingswet, die eraan komt.
  Sliedrecht zal dit voor de samenleving ook echt moeten doen.
  Pas dan zullen ze luisteren naar de burgers, dus burgerparticipatie.
  Ze moeten zelf ook wijzer zijn om te bedenken dat het aantal asielzoekers in Noord niet ten goede gaat komen van deze regio.
  Maar ja….er is veel geld nodig voor de drastische plannen in Sliedrecht. Dus hoe menselijk gaat de asielopvang worden? We zullen zien.

 4. Als het goed is wordt de spreidingswet door het nieuwe kabinet geschrapt. Dus hoeft er geen asielzoekers centrum te komen.

 5. Geen Bijpraatmoment maar een Napraatmoment als verdienmodel van de Gemeente Sliedrecht !

 6. Niet naar toe gaan,alles is al van tevoren beslist. Heeft totaal geen zin,voor de nieuwe bewoners van,,Noord,, veel succes,en sluit ’s avonds al je ramen en deuren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld