Riolering Rivierenbuurt krijgt inspectie en waar nodig vindt renovatie plaats

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In een gedeelte van de Rivierenbuurt vindt van woensdag 22 november tot en met vrijdag 23 november 2023 inspectie van de riolering plaats en waar nodig wordt deze gereinigd en/of gerenoveerd. VanderValk+DeGroot, specialist in rioleringsbeheer, reiniging en inspectie-renovatie, voert het werk uit namens de gemeente.

De rioolgangen worden met een 3D-camera geïnspecteerd. Op plaatsen waar een beschadiging wordt geconstateerd, wordt een stoffen buis – ook wel sok genaamd – ingebracht die met behulp van hars aan de binnenzijde van de bestaande rioolbuis wordt verlijmd. Daar vindt renovatie plaats in de Rijnstraat, in de buurt van de Aldi supermarkt. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Bewoners van straten waar onderhoud plaatsvindt hebben van het bedrijf vooraf een brief in de bus gehad. Hierin werden zij geadviseerd om tijdens de werkzaamheden op het deksel van toiletten een emmer met water of zand te plaatsen. Ook werd geadviseerd om doucheputjes, de gootsteen of fonteintjes tijdelijk af te sluiten met een natte (hand)doek. Door (leeg)pompwerkzaamheden ontstaan drukverschillen in het rioolstelsel, deze worden dan binnenshuis opgevangen door tijdelijke ‘afsluiting’ van toiletten en andere afvoeropeningen.

Tekst gaat verder onder foto.

Oorzaken problemen
De werkzaamheden zijn nodig door verschillende oorzaken. Ouderdom van het riool is uiteraard een factor, maar ook kunnen boomwortels door de leidingen zijn gedrongen. Ook zijn er nog steeds mensen die (frituur)vet door het toilet spoelen of er worden vochtige toiletdoekjes doorgespoeld. Dit wordt ten zeerste afgeraden.

2 gedachten over “Riolering Rivierenbuurt krijgt inspectie en waar nodig vindt renovatie plaats”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld