PVV krijgt ook in Sliedrecht meeste stemmen

SLIEDRECHT – Van de 19.815 kiesgerechtigden in het Baggerdorp brachten woensdag 22 november 2023 77,1% (in 2021 was dat 78,0%) hun stem uit. In veruit de meeste Nederlandse gemeenten won de Partij voor de Vrijheid (PVV). Ook in Sliedrecht kreeg de partij van lijsttrekker Geert Wilders (PVV) de meeste stemmen. De PVV kreeg in Sliedrecht 25,9% van de stemmen (in vergelijking met 2021 is dat een toename van +15,7%).

Geert Wilders, hier half februari 2023 bij een bezoek aan de Sliedrechtse gemeenteraad toen het ging over de komst van een asielzoekerscentrum, won ook in Sliedrecht. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tweede werd de SGP met 15,7% (+0,3) van de stemmen en derde de VVD met 11,6% (-6,8%). Nieuwkomer Nieuw Sociaal Contract (NSC) van Pieter Omzigt kreeg in Sliedrecht 11,4% van de stemmen en kwam als vierde partij lokaal uit de bus.

Andere uitslagen
De ChristenUnie kreeg 7,8% (-3,7%), GroenLinke-PvdA 7,5% (+0,8%), CDA 4,4% (-4,3%), D66 2,8% (-4,7%), SP 2,6% (-2,8%) en FvD 2,6% (-3,2%).

7 gedachten over “PVV krijgt ook in Sliedrecht meeste stemmen”

 1. HR. Visser dank reactie
  Ga er geen welles niettus spelletje van maken
  De VVD Is en blijft een Rechtse Partij en geen Centrum Rechtse Partij
  Zie ook uitspraak Dilan Yesilgoz o.a. AD 25 11 2023 doen niet mee aan een Centrum Rechts Kabinet maar wil een Rechts Kabinet mogenlijk
  Maken .
  De N S C Presenteerd zich als een Getuigenispartij kan uiteraard in de komende jaren zich als nog Centrum en of Rechts profileren
  Op dit moment tellen deze niet mee in mijn persoonlijke berekening
  En blijf bij mijn stand punt het is een positieve doorbreking van 52 %
  En geeft hoop voor de toekomst als het gaat om o.a. opkomst en verdringing van de ZWM
  In iedergeval Gemeente Raadsverkiezingen 2026

 2. @Meneer Van Harskamp;

  Percentage van (centrum)rechtse stemmers is toch echt hoger dan 51,7% van totaal. De bekendste (centrum)rechtse partijen (VVD, PVV,CDA,FVD,JA21,SGP,BBB,BVNL,NSC) hebben namelijk in Sliedrecht 11.443 van in totaal 15.228 stemmen behaald. Is dus een percentage van 75,1% en is dus een overgrote meerderheid.

 3. Hr. Kees Visser u deeld mee de overgrote meerderheid
  Heeft Centrum Rechts gestemd
  Gestemd hebben 15228 inwoners is 77.1 %
  Centrum Rechts 6 Partijen behaalde 7870 stemmen
  Is 51.7 % het is dus een minimale meerderheid .
  Wat wel een verbetering is de stroming van de ZWM
  Zij vertegenwoordigde 4587 stem en kies gerechtenden
  In tegen stelling Gemeenteraad Verkiezingen 2022 was de ZWM 9055 groot
  Het gaat gelukkig de goede kant op
  Gijs

 4. Met alle respect, maar ik denk dat er geen ene moer gaat veranderen in Nederland. misschien een beetje doem-denken maar ik zie het als 2 kanten van dezelfde munt. Nu denken veel Nederlanders van: “Yes we hebben het voor elkaar, onze stemt weegt eindelijk mee en er gaat wat veranderen, we worden er beter van”. Maar ondertussen is Brussel/EU nog steeds de “baas” en stellen zij de richtlijnen waarin wij in Nederland mogen besturen. Los van de uitslag zal de tijd het leren of we er daadwerkelijk beter van worden. Geert kan niet zoveel doen aan onze koopkracht en de inflatie als de europese centrale bank maar op de knop van de geldprinter blijft rammen.

 5. Goed om te zien dat overgrote meerderheid van inwoners Sliedrecht (centrum)rechts gestemd heeft. Geeft ook hoop voor draagvlak voor alle mooie bouwplannen die er in Sliedrecht liggen.

 6. De uitslag zegt wel iets wat er leeft onder de bevolking. Nu hopen dat de politiek hier ook wat mee gaat doen.

 7. geweldig word hoog tijd dat het nu echt om mensen weer gaat,hoger uitkering huizen voor nederlanders.goede gezondheid om te betalen moet blijven .ieder heeft recht op goede zorg.de AOW omhoog,hebben al genoeg van de aow gestolen de overheid.moet een nieuwe wind waaien door nederland.weg met regerende parijen nu,VVD CDA CU GROEN LINKS PVDA.SGP.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld