Rijbewijskeuring voor senioren bij De Havik

SLIEDRECHT  – Senioren, chauffeurs met C/D/E rijbewijs en andere automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs door een arts moeten worden gekeurd, kunnen woensdag 17 januari en woensdag 14 februari 2018 terecht in het activiteitencentrum De Havik aan de Thorbeckelaan 110. Voor mensen die deze datum niet kunnen, zijn er andere mogelijkheden in de regio.

De kosten voor senioren zijn € 35,00 en € 50,00 voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E. (Archieffoto Brenda Donk / Sliedrecht24)

Mensen die 75 jaar of ouder zijn moeten een verplichte medische keuring ondergaan, als hun rijbewijs moet worden verlengd. Soms moet u naar een keuringsarts als u nog geen 75 jaar bent. Op de website Keuringscheck kunt u zien wanneer een keuring nodig is. Op deze website ziet u ook welke van de 3 keuringsformulieren, de zogenaamde Eigen Verklaring, u nodig heeft. Dit formulier is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten en via de website Mijn CBR (met DigiD). Regelzorg kan het formulier op verzoek ook toesturen.

Afspraak
Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van RegelzorgRijbewijskeuringen: 088-2323300. Zelf een datum plannen kan ook via de website Regelzorg.

Eigen Verklaring
Veel gemeenten verstrekken volgens Regelzorg geen keuringsformulieren (Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag) meer en verwijzen naar het CBR. De Eigen Verklaring is ook verkrijgbaar bij Regelzorg en kost € 41,00.  De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld