Reclamebelasting moet kas Ondernemersfonds spekken

SLIEDRECHT – Het college van B & W gaat de gemeenteraad voorstellen leges te heffen voor zichtbare reclameuitingen. Het geld vloeit in een Ondernemersfonds, waar vervolgens de winkelgebieden binnen Sliedrecht van moeten gaan profiteren. De gemeenteraad praat hier dinsdag 23 januari 2018 over tijdens een oordeelsvormende vergadering, aanvang 19.30 uur.

Het instellen van een Ondernemersfonds op basis van reclamebelasting heeft volgens het college van B & W draagvlak bij de besturen van de Winkeliersvereniging Kerkbuurt, Ondernemersvereniging Winklerplein en Vereniging Meubelboulevard Sliedrecht. De kans dat de verordeningen worden vastgesteld, is daarom groot. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De raad wordt gevraagd om de verordening voor de winkelgebieden mee vast te stellen. Het geld gaat naar een Ondernemersfonds, waarvan uiteindelijk weer wordt geprofiteerd. “Door middel van
een Ondernemersfonds op basis van reclamebelasting levert iedere ondernemer in een afgesproken gebied een bijdrage. Grondslag is het hebben van een reclame uiting: een aankondiging die zichtbaar is van de openbare weg. De gemeenteraad is bevoegd om de verordening per gebied vast te stellen. Het College keert na vaststelling de opbrengst van de reclamebelasting in de vorm van een subsidie uit aan de ondernemersvereniging in het gebied”, schrijft het college van B & W aan de gemeenteraad.

Winkelgebied
Het ondernemersfonds versterkt volgens het college het ondernemers- en verblijfsklimaat en daarmee de duurzame economische vitaliteit van respectievelijk de winkelgebieden Kerkbuurt, Burgemeester Winklerplein en Woonboulevard Sliedrecht. Het college schrijft aan de gemeenteraad: “Specifiek voor de Kerkbuurt en Burg. Winklerplein vormt het fonds een belangrijke kans, om de bredere aanpak en het proces van de Nieuwe Winkelstraat, gericht op de toekomstbestendigheid van de gebieden, uit te rollen.”

1 gedachte over “Reclamebelasting moet kas Ondernemersfonds spekken

  1. Hoeveel soorten belasting zijn er nog denkbaar om bedrijven en burgers geld uit de zak te kloppen?

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld