Japans restaurant Oishi Fusion

‘Reageren op artikelen kan weer, maar uitsluitend inhoudelijk’

SLIEDRECHT – De redactie is de afgelopen dagen overstelpt met e-mails en berichten met een verzoek om de reacties op de online krant weer open te zetten. Die waren sinds zondag 10 mei 2020 dichtgezet. Besloten is om deze vanaf nu weer open te zetten. Uitsluitend inhoudelijke reacties op artikelen worden toegestaan. Geen losse opmerkingen en niets anoniem.

Er is een grote behoefte om een mening te geven op artikelen, die worden gepubliceerd op Sliedrecht24. “De afgelopen dagen kreeg de redactie tientallen e-mails en reacties via sociale media met verzoeken om de mogelijkheid om te reageren opnieuw open te stellen. De redactie heeft besloten dat vanaf vandaag weer kan worden gereageerd”, zegt eindredacteur Peter Donk van online krant Sliedrecht24. 

Inhoud
Donk zegt overvallen te zijn door de reacties. “Een enkeling stuurde ons een pleidooi. De ander had warme woorden voor onze inzet en begrepen het besluit wel. Het niet meer kunnen reageren vond een groot aantal lezers bijzonder jammer.” Wel worden uitsluitend inhoudelijke reacties toegestaan en natuurlijk mag er op elkaar worden gereageerd. “Het artikel en de inhoud moeten centraal staan. Daarnaast wordt geen enkele reactie toegelaten met beledigend, grof of discriminerend taalgebruik”, aldus Donk. Alle reacties worden gemodereerd, dus ze verschijnen niet meteen onder het artikel.

5 gedachten over “‘Reageren op artikelen kan weer, maar uitsluitend inhoudelijk’”

  1. Mooi …..
    het kan best kritisch zijn, maar het hoort te gaan over “de zaak” en geen mening over de mens, die ergens iets van vindt. Zelf vind ik “reaguurders” triest (zeker als ze ook nog eens met schuilnamen komen !), maar ook die meningen ken ik graag. Voor Gedul-2.0 staat de inhoud (dus waar het over gaat) voorop.

  2. Bedankt dat er weer gereageerd mag worden.
    Reageren kan op verschillende manieren. Maar mijn voorkeur gaat uit naar netjes. Je mag gerust het randje van fatsoen naderen. Maar ga er niet overheen. En daar kan dan niemand een probleem mee hebben.

  3. Mooi dat het weer mag, maar dan wel eerlijk zowel links als rechts, dwz Christelijk als Seculier als afspiegeling van heel ONS dorp.

  4. Mooi. En wees maar streng bij het modereren. Houdt alle laag-bij-de-grondse reacties gewoon tegen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld