Raadslid Stam (PRO Sliedrecht) komt met vragen over bijstandontvangers

SLIEDRECHT – Door een fout bij ruim tweehonderd gemeenten is er bij bijstandontvangers met schulden beslag gelegd op meer geld, dan wettelijk mag. Politieke partij PRO Sliedrecht maakte maandag 29 maart 2021 bekend dat de partij vragen gaat stellen. De lokale partij wil weten of dit in Sliedrecht ook is gebeurd en zo ja, welke actie is / wordt ondernomen door de sociale dienst naar slachtoffers.

Raadslid Maria Stam-Smeets (PRO Sliedrecht). (Foto gemeente Sliedrecht)

PRO Sliedrecht heeft het bericht opgepakt uit de media. De NOS berichtte daarover maandagochtend 29 maart 2021 over. Het zou volgens hun berichtgeving gaan om tientallen euro’s per maand. “Dat blijkt uit een document van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG)”, schrijft de NOS. 

Oplossing
Raadslid Maria Stam-Smeets (PRO Sliedrecht) klom in de pen en wil dinsdagavond 30 maart 2021 een reactie van het college. Ze stelt dan een aantal mondelinge vragen. Als er geen actie wordt ondernomen, wil Stam horen wanneer dat uiterlijk wel gebeurt. Ze wil van het College van B & W horen welke oplossing het voorstelt om de eventuele getroffenen niet te laden lijden onder falend beleid. 

3 gedachten over “Raadslid Stam (PRO Sliedrecht) komt met vragen over bijstandontvangers”

  1. Zeer strakke actie van raadslid Stam.
    Maar als het net zo snel gaat als met de afwerking van de duizenden gedupeerde van de toeslag affaire. Zie ik het duister in voor deze gedupeerde.
    Maar de verkiezingen zijn geweest. Dus de druk is van de ketel. En de haast van voor de verkiezing om zieltjes te winnen is voorbij. Maar ik vind dat er tegenwoordig wel heel snel beslag wordt gelegd.
    Moet toch anders kunnen volgens mij.

  2. Goeie actie van Maria Stam. Complimenten. Zo hoort een raadslid te werken, dat brengt de politiek dichterbij de mensen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld