Raadslid De Mul stelt vragen over Subsidieregels Sociaal 2018

SLIEDRECHT – Raadslid Ria de Mul-Donker (SGP-ChristenUnie) heeft het college van B & W vragen gesteld over Subsidiebeleidsregels Sociaal 2018.  “In deze subsidiebeleidsregels wordt gesteld dat zij geen betrekking hebben op sport- en cultuursubsidies. Dit is ons inziens in afwijking van het door ons vastgestelde beleid”, stelt De Mul, die verder geen uitleg geeft waar het precies over gaat.

Raadslid Ria de Mul-Donker (SGP-ChristenUnie). (Foto gemeente Sliedrecht)

Begin 2017 is door de gemeenteraad het nieuwe Subsidiebeleid Sociaal 2017-2020 vastgesteld en Subsidiebeleidsregels Sociaal 2018 is in het najaar door het college aan de raad aangeboden. 

Vragen
De Mul wil weten wat de reden is dat de sport- en cultuursubsidies niet worden meegenomen in
de Subsidiebeleidsregels Sociaal 2018.  De Mul schrijft: “Bent u het met ons eens (en zo nee, waarom niet?) dat het niet opnemen van de sport- en cultuursubsidies in de Subsidiebeleidsregels Sociaal 2018 niet in overeenstemming is met het door de gemeenteraad vastgestelde Subsidiebeleid Sociaal 2017-2018?” Als het college deze vraag met ‘ja’ beantwoordt dan wil De Mul horen op welke wijze en wanneer  de Subsidieregels Sociaal 2018 wordt uitgebreid of aangepast. Over de uitvoering heeft De Mul ook een vraag: “Op welke wijze worden de gemaakte afspraken rond de indirecte subsidies, die voor een groot deel betrekking hebben op het gebied van sport, uitgevoerd?”

2 gedachten over “Raadslid De Mul stelt vragen over Subsidieregels Sociaal 2018”

 1. De soep wordt nooit zo heet gegeten als ie wordt opgediend.
  “…….en Subsidiebeleidsregels Sociaal 2018 is in het najaar door het college aan de raad aangeboden.” Dat blijkt ook wel uit deze zin. Want waarom nu pas deze vragen?
  Het najaar is al even voorbij.
  Tijdgebrek misschien?
  Overigens kun je uit de vragen niet afleiden, dat de achtergrond daarvan te maken heeft met een bepaalde subsidie-ontvanger. Dus man en paard zijn hier niet aan de orde.

 2. Hoe moet een burger deze vraag nu begrijpen.
  Zelfs als fervent volger van de raad, kan ik hier geen soep van trekken.
  Noem man en paard wie heeft welke subsidie onterecht gekregen of heeft geen subsidie ontvangen, terwijl dat in het door de raad vastgestelde beleid wel had gemoeten.

  Heldere taal.

  Rene de Munck
  D66 Sliedrecht

Plaats een reactie

*=Verplicht veld