Informatiebijeenkomst ‘Zon op bedrijfsdaken’

SLIEDRECHT – In partycentrum De Lockhorst aan Sportlaan 1 wordt woensdag 17 januari 2018 een informatiebijeenkomst georganiseerd met als thema ‘Zon op bedrijfsdaken’. De aanvang is 16.30 uur, inloop vanaf 16.00 uur.

De gemeente Sliedrecht is ervaringsdeskundige. Het dak van het gemeentekantoor ligt vol met zonnepanelen. (Foto gemeente Sliedrecht)

Bezoekers horen tijdens deze bijeenkomst hoe zonne-energie aantrekkelijk is voor jou als ondernemer, hoe je kan profiteren van duurzame energie, over kostenbesparing en duurzaamheid. Maar ook het imago van het bedrijf komt aan de orde zonder te investeren of hierin zelf veel tijd te steken.

Minder zorgen en kosten
De gemeente Sliedrecht, de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen (VSO) en Adviesbureau Econnetic beginnen een project waarbij zonne-energiesystemen op verschillende daken worden gebundeld tot een grootschalig project. Daardoor gaan de inkoopkosten omlaag, komt het project in aanmerking voor voordelige projectfinanciering en wordt de ondernemer ontzorgd. De risico’s worden volgens de gemeente Sliedrecht geminimaliseerd, terwijl de ondernemer wel zelf profiteert van het rendement.

Interessant
Elders in Nederland is deze aanpak al zeer succesvol en doen al zo’n 400 bedrijven mee. Met ‘Zon op Bedrijfsdaken’ (ZoB) wordt zonne-energie aantrekkelijk gemaakt door daken te bundelen. Econnetic voert dit zonne-energieproject uit en zij verstrekken informatie op deze bijeenkomst uitvoerig informeren. Het project is interessant voor alle daken groter dan 150 m2 en met een grootverbruikersaansluiting (> 3x 80A). Belangsstellenden kunnen zich nu al aanmelden per e-mail: info@zonopbedrijfsdaken.nl of zijn welkom op de bijeenkomst.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld