Schoolproject leidt tot confrontatie met BTGV politie

SLIEDRECHT – Een project van een school heeft zaterdagmiddag 6 januari 2018 voor nogal wat consternatie gezorgd. De politie had de melding gekregen dat er vier personen waren gezien van wie zeker één met een vuurwapen. Zoals gebruikelijk bij een vuurwapenmelding werd er door onze collega’s direct een Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) procedure opgestart. 

Op de foto het inbeslaggenomen wapen en een dienstwapen van de politie. (Foto Politie Drechtsteden Buiten)

De melder gaf een heel goed en duidelijk signalement waarop er diverse agenten, omgehangen met kogelwerende vesten, met spoed eropaf gingen. Op de Elzenhof in Sliedrecht werden vier personen van 16 en 17 jaar gevonden die aan het signalement voldeden. Agenten zagen dat één persoon bloed op zijn voorhoofd had hetgeen de scherpte bij de agenten alleen maar deed toenemen.

Aangehouden
Zoals gebruikelijk bij een vuurwapenmelding werd er door de politiemensen direct een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) procedure opgestart. Met de hand op het dienstwapen en met de mededeling dat er bij iedere verdachte beweging zou worden geschoten, werden de verdachten door de agenten aangehouden. Daarna zijn de personen één voor één gefouilleerd. Bij één persoon werd een pistool aangetroffen. Bij een ander een zakje met wit poeder.

Balletjespistool
Een agent van de hondenbrigade kwam ter plaatse om het vuurwapen veilig te stellen en te controleren of het daadwerkelijk een vuurwapen betrof aangezien er inmiddels werd getwijfeld aan de echtheid van het wapen. Bij controle van het vrijwel niet van echt te onderscheiden wapen bleek het geen echt vuurwapen, maar een balletjespistool te zijn! Daarop zijn de politiemensen in gesprek gegaan met de personen die allen minderjarig bleken en erg geschrokken waren. Het balletjespistool is in beslag genomen aangezien dat er zo echt uit zag en daardoor ook strafbaar is.

Bizarre gevolgen
Uit dat gesprek bleek dat zij een film moesten maken voor een schoolproject met het thema “een spannende dag”. Met z’n vieren hadden ze bedacht om een drugsdeal en een ontvoering na te spelen. Het bloed op het voorhoofd van een van de betrokkenen was, net als het zakje witte poeder dat ze bij zich droegen en cocaïne moest voorstellen, nep. Al met al een onschuldig verhaal maar volgens de politie ‘met bizarre gevolgen!’

Reprimande
Wat betreft de afdoening is er besloten om het bij een reprimande te houden. De minderjarigen waren inmiddels zelf ook geschrokken. Wel zijn de ouders op de hoogte gebracht en wordt er contact opgenomen met school om dit soort misverstanden in de toekomst te voorkomen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld