Raad vergadert in september in winkelpand op Kerkbuurt

SLIEDRECHT – De openbare beeldvormende vergadering van de Sliedrechtse gemeenteraad is maandag 9 september 2019 van 19.30 – 21.30 uur in een winkelpand aan de Kerkbuurt. De locatie is nog niet bekendgemaakt. Dat bericht de gemeente Sliedrecht.

De Kerkbuurt op woensdagmiddag 3 juli 2019. In het College Uitvoeringsprogramma 2018-2022 is de ambitie uitgesproken om te komen tot zichtbare verbetering van de uitstraling, invulling, aantrekkelijkheid en toekomstbestendigheid van de Kerkbuurt. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Op het programma staat onder meer een wandeling over de Kerkbuurt, het bespreken van subsidie-instrumenten voor de Kerkbuurt en een presentatie van de herinrichting van het horecaplein en Merwedeplein.

Stimuleren
Wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Economie en project Kerkbuurt geeft op de avond de aftrap met een korte toelichting van zo’n tien minuten op mogelijke subsidie-instrumenten voor de Kerkbuurt om vastgoedeigenaren en ondernemers te stimuleren invulling te geven aan een compacter winkelgebied met minder leegstand. Dinsdagavond 9 april 2019 stelde de gemeenteraad daarvoor het Toekomstperspectief Kerkbuurt vast.

Wandeling en presentatie
Er staat verder een wandeling van zo’n drie kwartier gepland over de Kerkbuurt. Het doel is om aankomende raadsvoorstellen toe te lichten aan de hand van specifieke locaties. De raadsleden en andere belangstellenden krijgen ook een presentatie over herinrichting van horecaplein en Merwedeplein.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld