Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Bezoekers open dag Sliedrechts Museum zien ‘Tijdlijn van Sliedrecht’

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Enkele honderden belangstellenden wisten tijdens de open dag op zaterdag 6 juli 2019 de weg te vinden naar het zojuist heropende Sliedrechts Museum aan de Kerkbuurt. Velen waren benieuwd naar de nieuwe opzet van het museum, waarbij de ‘Tijdlijn van sliedrecht’ veel belangstelling trok.
 
Om de open dag extra onder de aandacht te brengen, waren er verschillende optredens van volksdansgroep Talima uit Sliedrecht. Zij lieten Nederlandse en Middeleeuwse dansen zien. Ook in het museum liepen diverse vrijwilligers en (oud-)bestuursleden in kleding van eeuwen geleden. (Foto Hans van der Aa/ Sliedrecht24) 
 
Meer jeugd
Vol trots presenteerde het bestuur de nieuwe expositieruimte, ruim van opzet en alles op fraaie wijze tentoongesteld. Het bestuur hoopt dat de moderne opzet meer jeugd naar het museum gaat trekken. Alles wat interactief en met beeldschermen werkt, is natuurlijk extra aanlokkelijk. De tentoonstelling is onder begeleiding van de museumconservator in samenwerking met verschillende vrijwilligers van het Historisch Platform Sliedrecht (HPS) op zorgvuldige wijze samengesteld. 
 
Tekst gaat verder onder tweet.

Historisch Platform Sliedrecht
Sinds de heropening van het Sliedrechts Museum hebben de Genealogische Vereniging ‘De Stamboom’ en de Historische Vereniging Sliedrecht ook hun ‘thuishonk’ gevonden in het vernieuwde gebouw aan de Kerkbuurt. Samen met Stichting Vrienden van het Sliedrechts Museum vormen zij het Historisch Platform Sliedrecht. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld