Raad praat over gemeenschappelijke regeling en Omgevingswet

SLIEDRECHT – Wil je mee praten tijdens deze beeldvormende vergadering over Integratie Gemeenschappelijke Regeling Drechtwerk – Gemeenschappelijke Regeling Sociaal? Of over de Omgevingsvet? Dat kan dinsdag 17 mei 2022 tijdens een beeldvormende vergadering van de gemeenteraad. Deze openbare bijeenkomst begint om 20.00 uur in de tijdelijke raadzaal in partycentrum De Lockhorst, Sportlaan 1. 

Begin maart 2022 is de gemeenteraad geïnformeerd over het principebesluit dat het college heeft genomen om de Gemeenschappelijke Regeling Drechtwerk samen te voegen met de Gemeenschappelijke Regeling Sociaal. Het uiteindelijke formele besluit wordt genomen door de gemeenteraden. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tijdens deze beeldvormende vergadering wordt de gemeenteraad tussen 20.00 – 20.45 uur  nader geïnformeerd over de huidige regelingen, waarom integratie gewenst is, de rol en positie van de gemeenten en het verloop van het proces. Na een korte aftrap van de portefeuillehouder zal de presentatie gegeven worden door David van Maanen, directeur Sociale Dienst Drechtsteden. Er is voor iedereen gelegenheid tot het stellen van vragen.

Presentatie
Tijdens deze beeldvormende vergadering wordt de gemeenteraad tussen 21.00 – 23.00 uur op de hoogte gebracht over de Omgevingswet, de laatste stand van zaken en wat dit betekent voor Sliedrecht. Na een aftrap van de portefeuillehouder worden de drie punten aan de hand van een presentatie toegelicht door Wico Ankersmit, Directeur van de Vereniging Bouw en Woningtoezicht Nederland. Er is voor iedereen gelegenheid tot het stellen van vragen.

2 gedachten over “Raad praat over gemeenschappelijke regeling en Omgevingswet”

  1. Ik vertel alleen wat in 2015 mij vertelt is nu nog bezig is binnen Drechtwerk over intergratie?
    Toen ik vertrok om 24/7 als mantelzorger voor het familielid zorgen.
    Was duidelijk en nu nog steeds Sociale Dienst Drechtsteden stuurt zijn clienten naar drechtwerk.
    En waar drechtwerk voor bedoelt was vertrekt naar karweien buiten de poort.
    De raad kijkt simpel werken we er aan mee of niet?

  2. De gemeenschappelijk regeling Drechtwerk en de Gemeenschappelijke regeling sociaal en alles over een omgevingswet. Dit is voor mij als eenvoudige inwoner van Sliedrecht niet meer te begrijpen en moeten we dus overlaten aan de Raad die dit, naar ik aanneem, wel zal begrijpen. Ik neem dan ook aan dat de verschillende partijen dat via Sld24 even aan ons uitleggen?

    Bijvoorbeeld: hoeveel mensen vallen onder dit besluit, 250.000 of zo? Is dat nog te overzien?
    Vergroot dit alles niet nog meer de afstand tot de inwoners van de betreffende plaatsen? Is het logisch dat we zoiets met een, vaak onbereikbare, stad afspreken? Is het niet logischer om samen te werken met naburige plaatsen met een dorpscultuur?

    Wordt het nu niet werkelijk tijd om de inwoners gewoon duidelijk uit te leggen waar een lid van de Drechtsteden zoals Sliedrecht nog zelf zeggenschap over heeft?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld