Raad beslist over uitbreiding trouwlocaties

SLIEDRECHT – Het kunnen trouwen op een bijzondere, zelfgekozen locatie en tijdstip draagt bij aan de emotionele waarde en beleving van de huwelijksdag. Met deze motivatie heeft het college van B&W het raadsvoorstel ’trouwen op locatie’ ingediend bij de raad, die daarover op dinsdag 22 september 2015 een besluit neemt. 

Daarna wordt er een kader opgesteld met heldere criteria waaraan moet worden voldaan om een huwelijksvoltrekking te kunnen laten plaatsvinden of een partnerschap te registreren. In veel andere gemeenten al jaren gebruikelijk.

Regelmatig
Als de gemeenteraad ermee instemt, kunnen bruidsparen vanaf januari 2016 op hun gewenste locatie elkaar het ja-woord geven. In Sliedrecht komen regelmatig verzoeken binnen van toekomstige echtparen om ook op andere locaties te mogen trouwen. Nu is het alleen mogelijk in het Gemeentekantoor, het Raadhuis of de Dijksynagoge.

Wensen
Ook exploitanten van gebouwen en instellingen dienen steeds vaker het verzoek in om hun locatie (permanent) aan te wijzen als ‘huis der gemeente’. De gemeente Sliedrecht wil inspelen op deze wensen, door het huidige beleid vrij te laten. Burgemeester Bram van Hemmen: “Dat betekent dat we de ruimte opzoeken van de wettelijke kaders. Er blijkt zoveel meer mogelijk als je je richt op wat wél mag, in plaats van op wat niet mag. Ook dit is een vorm van deregulatie, waar dit college zich hard voor maakt.” 

1 gedachte over “Raad beslist over uitbreiding trouwlocaties”

  1. Heel benieuwd naar het voorstel. Vooral naar een eventuele mogelijkheid om op zondag in het huwelijk te treden. (Zuidelijk van de A15 dan wel te verstaan)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld