Aannemer rept met geen woord over elektriciteitsmasten

SLIEDRECHT – In een promotiefolder van Bloklandhuizen.nl over bestemmingsplan Benedenveer noemt de projectmanager geen enkele keer dat de bouw zal plaatsvinden onder en bij elektriciteitsmasten. Daarmee wordt geen volledig beeld van de plaatselijke situatie gegeven. 

De flyer lag maandagavond 24 augustus 2015 op tafel tijdens de tweede inloopavond over het project Benedenveer ter inzage.

De brochure is ondertekend door Jeroen Luykx, projectmanager bij Gebr. Blokland in Hardinxveld-Giessendam. 

Gemeden
Locatie Benedenveer wordt ontwikkeld door Bloklandhuizen i.s.m. de gemeente Sliedrecht en stichting Sportaccommodaties Benedenveer. “Deze ontwikkeling met veel groen en water is gelegen in Sliedrecht-West in de hoek Craijenstein / Parallelweg en richt zich op wonen, werken en vrije tijd. Zo wordt onder andere de nieuwe sporthal van Sliedrecht Sport hier gevestigd en zijn in het plan diverse buitenbanen voor beachvolleybal en mogelijk tennis opgenomen”, schrijft Luykx. Deze accommodaties liggen pal onder de masten. Luykx: “In de planvorming is de combinatie wonen / werken één van de uitgangspunten evenals een programma particuliere woningen variërend van tweekappers tot vrijstaand met alle ruimte voor persoonlijke inbreng en keuzes.”

Gevolgen en gevaren
Deze gebouwen zullen net naast de toegestane lijn vallen om te bouwen bij elektriciteitsmasten. Dit woord wordt gemeden in de tekst. Vanuit de overheid wordt voortdurend gewezen op de gevolgen en gevaren van werken/ wonen bij en onder elektriciteitsmasten. Zie deze website

 

 

1 gedachte over “Aannemer rept met geen woord over elektriciteitsmasten”

  1. Slechte zaak. Locatie is sowieso niet zo mooi. Klem tussen rivier, spoordijk en A15. Laatste stukje groen liever vol bouwen onder hoogspanning. Beter ten noorden van het spoor bouwen. Daar is ruimte. School in Baanhoek West staat ook te dicht bij hoogspanning.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld