Bewoners bij Craijenstein willen fijnstofmeting

SLIEDRECHT – Enkele bewoners aan de Koningsweer met hun tuin grenzend aan de Craijenstein willen een fijnstofmeting laten uitvoeren. Aanleiding is de huidige en de toekomstige verkeerssituatie van de Craijenstein. Dat zegt René de Munck namens enkele bewoners kort na de tweede inloopavond over het plan van de bouw van sporthal Benedenveer.

Maandagavond 24 augustus 2015 was de tweede nu druk bezochte inloopavond over de bouwplannen en wegenstructuur nabij het plan Benedenveer in het gebouw van ASVZ De Merwebolder. (Foto Sliedrecht24)

De Munck verwacht nog meer verkeer over de Craijenstein als de sporthal klaar is. Nu al is het elke dag erg druk op de uitvalsroute via de Deltalaan naar Sliedrecht-West, waardoor het moeilijk de weg op komen is vanuit de Werenbuurt.

Maatregelen
De Munck wil dat de gemeente rigoureuze maatregelen neemt om geluidsoverlast en overlast door fijnstof tegen te gaan. Als voorbeeld noemt hij het verleggen van de Craijenstein richting terrein van ASVZ, zodat de weg verder van de woningen komt te liggen. Wethouder Theo den Braanker (Verkeer en Vervoer) van de gemeente Sliedrecht heeft kennisgenomen van de ideeën van De Munck, maar gaf nog geen uitsluitsel hoe of wat. De Munck, die spreekt namens een aantal bewoners, wil dat er maatregelen worden genomen. Hij vreest ook een toename van de verkeersdrukte vanuit Het Plaatje als dat plan klaar is. 

1 gedachte over “Bewoners bij Craijenstein willen fijnstofmeting”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld