Sliedrecht loopt tegen eerste nederlaag aan

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – Onder herfstachtige omstandigheden speelde Sliedrecht dinsdagavond 25 augustus 2015 de tweede wedstrijd in de regionale bekercompetitie op het kunstgras van sportpark De Lockhorst tegen het Dordtse Oranje Wit. Na winst in alle oefenwedstrijden en ook in de eerste bekerwedstrijd, moest Sliedrecht deze keer met 1-2 zijn meerdere erkennen in Oranje Wit.

Het centrale duo Versluis (cursus) en Den Hoed (blessure) ontbraken deze keer; voor hen in de plaats speelden Tim van Stek en Dennis Bot.

Weergaloze solo
De eerste 20 minuten van de wedstrijd was Oranje Wit de betere ploeg. Het stoorde vroeg en liet Sliedrecht niet in het spel komen. Daarna nam Sliedrecht het initiatief en kwam zelfs op voorsprong, en hoe….Een weergaloze solo van Shurnell Francois vanaf de linkerflank, waarbij hij een viertal tegenstanders het nakijken gaf en feilloos in de bovenhoek scoorde (1-0). Het enige wapenfeit dat Oranje Wit hier tegenover kon stellen was een kopbal van Christiaan Perrier die bekwaam door keeper Basjan Munten werd gepakt. Sliedrecht kreeg daarna nog wat mogelijkheden via Dennis Verhoef en Michael Potkamp, maar wist die kansjes niet te verzilveren.

Serieuze oefenstage
Ook het eerste gedeelte van de tweede helft bleef Sliedrecht de bovenliggende partij. Na ruim een uur spelen werd uit een vrije trap door Oranje Wit op de lat gekopt en stond Brandon Könemann op de juiste plaats om de rebound binnen te tikken (1-1). Oranje Wit besefte dat er meer in zat dan een gelijkspel en voerde de druk wat op. Tien minuten voor het einde zorgde Sanzio Dieterich voor de Dordste winst toen hij de bal door een wirwar van spelers in de verre hoek schoot (1-2). Een alles-of-niets offensief van Sliedrecht leverde niets meer op en zodoende weet Sliedrecht nu ook wat verliezen is. Zeker geen ramp, want de bekercompetitie is een serieuze oefenstage voor de nieuwe competitie, waarbij in deze wedstrijd weer wat andere spelers hun speelminuten konden maken.

Zaterdag 29 augustus 2015 speelt Sliedrecht een uitwedstrijd in de bekercompetitie tegen hoofdklasser De Baronie uit Tilburg. Aanvang 17.00 uur.