Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

PvdA stelt vragen na vaststelling meer huidkanker in Sliedrecht

SLIEDRECHT – De PvdA heeft woensdag 24 juni 2020 vragen gesteld aan het College van B & W naar aanleiding van de onderzoeksresultaten van de GGD naar kanker, waaruit blijkt dat in Sliedrecht huidkanker significant vaker voorkomt dan elders. De vragen zijn ingediend door fractievoorzitter Anton Huijzer (PvdA). 

Anton Huijzer wil ook horen of het college bereid is aan de hand van deze cijfers en het volledige rapport nader onderzoek te laten doen. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Binnen veertien dagen willen de Sliedrechtse socialisten van het college – waar ze zelf deel van uitmaken – weten of het college het met hen eens is, dat het te gemakkelijk geredeneerd is dat dit toeval is als deze verhoogde cijfers precies in de postcodewijken onder de rook van chemiebedrijf Chemours, afvalverbrander HVC en de voormalige afvalberging Derde Merwedehaven liggen. Verder vraagt fractievoorzitter Anton Huijzer namens zijn partij of het college het met zijn politieke partij eens is dat als toeval geen uitgangspunt is deze verhoging nader onderzoek verdient naar de achterliggende oorzaken van dit opvallend hogere cijfer. 

1 gedachte over “PvdA stelt vragen na vaststelling meer huidkanker in Sliedrecht”

  1. Gek eigenlijk dat HVC nooit genoemd word en men steeds gefocust is op Chemours.
    HVC blaast klaarblijkelijk Zuurstof uit.. Nou ik ruik deze Milieuzondaar wel.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld