PvdA neemt het op voor watersportvereniging

SLIEDRECHT – De PvdA-fractie wil dat het college van B & W alles doet om de omstandigheden voor de watersportvereniging te verbeteren. Het college overweegt nu een zogeheten zwaaihaak als alternatief voor zo’n bootjeshelling.

De haven van Sliedrecht. (Foto Fenna Kwakernaak / Sliedrecht24)

“De watersportvereniging kampt met lange wachttijden voor een ligplaats en zou voor dit idee ligplaatsen moeten inleveren. Wat toch nauwelijks een extra stimulans van de recreatie genoemd kan worden”, aldus de socialisten. 

Het college wil voor de korte termijn onderzoeken of aan de havenkant van het gemeentekantoorterrein een zwaaihaak gemaakt kan worden, zodat inwoners daar hun boot te water kunnen laten gaan. “En in het weekend en in de zomer de beschikbare parkeergelegenheid op het terrein kunnen gebruiken om hun wagen en trailer te parkeren”, aldus het college.

Recreatie
PvdA-fractievoorzitter Anton van Rees zegt niets terug te lezen dat in de haven, en wel specifiek in het deel dat door de watersportvereniging wordt gehuurd, een trailerhelling dient te worden gerealiseerd. “Ook ontgaat ons de kennelijke urgentie, die het college dwingt te grijpen naar de middelen die thans worden gehanteerd. Tot slot wordt geen woord besteed aan specifieke bevordering van recreatie op het water. Wij stellen dat de Watersportvereniging op deze punten door het college onjuist is geïnformeerd”, aldus Van Rees. Twijfel was er bij de PvdA over de gehanteerde huurprijs voor de watersportvereniging.  

Rijwielstalling
Ook verwijt het college de watersportvereniging volgens de PvdA dat zij in het openbaar gebied een rijwielstalling heeft gerealiseerd en daarbij verzuimd zou hebben aan de gemeente een aanpassing in de huurovereenkomst te vragen. Van rees: “Hierbij merken wij op dat de bedoelde rijwielstalling in overleg met de gemeente, dus de verhuurder, tot stand is gekomen. Om de watersportvereniging dan dit verwijt te maken is wel zeer merkwaardig, aangezien de huurovereenkomst een zaak is tussen huurder én verhuurder, waarbij de laatste verantwoordelijk is voor het formaliseren van de situatie zoals deze, in goed overleg, tot stand is gekomen. Eventuele onvolkomenheden in de overeenkomst kunnen ook door middel van een addendum worden toegevoegd, zodat het sluiten van een nieuwe overeenkomst niet nodig is.”

Vragen en antwoorden
De PvdA heeft dinsdagavond 25 november 2015 tijdens de oordeelsvormende bijeenkomst een reeks vragen neergelegd bij het college. Daarop moet nog antwoord komen. “Ook willen we weten hoe de vervolggesprekken met de watersportvereniging verlopen en of het college onze mening deelt de brief van 21 juli als niet verzonden te beschouwen? Bovendien bestaat bij ons ernstige twijfel of het betreffende perceel waar de fietsenstalling op staat wel eigendom van de gemeente is en niet van het waterschap. U kunt ons hierover ongetwijfeld komende dagen schriftelijk over op te hoogte brengen door ons een uittreksel uit het kadaster te sturen waaruit blijkt dat u op 21 juli 2015 eigenaar was van dit perceel”, aldus Van Rees dinsdagavond.

1 gedachte over “PvdA neemt het op voor watersportvereniging”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld