Noodmaatregel financiering opvang vluchtelingen

DORDRECHT / REGIO – Het bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid heeft besloten om de kosten voor noodopvang voor te financieren. “Dat is nodig omdat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) nog steeds niet over de brug komt”, zegt burgemeester Bram van Hemmen van de gemeente Sliedrecht woensdagavond 25 november 2015 op Twitter. 

In Sliedrecht is de opvang in de voormalige Groen van Prinstererschool. Hier verblijven 35 vluchtelingen. (Foto Sliedrecht24)

Met het signaal van voorfinanciering geeft de Veiligheidsregio een signaal af aan het rijk om snel met een vergoedingsregeling te komen. Van Hemmen: “Het COA heeft randvoorwaarden rijksoverheid. Daarom duurt één en ander lang. Deze voorwaarden paste prima, maar bij huidige situatie niet meer.” Onlangs stelde de VVD-fractie in Sliedrecht vragen over de opvang per vluchteling per dag. De liberalen vroegen of het klopte dat het bedrag € 105,– per dag is per vluchteling. 

2 gedachten over “Noodmaatregel financiering opvang vluchtelingen”

 1. Oei, ja dat is een heel bedrag. Ik dacht eerst dat het € 105,00 per week per vluchteling was. Nu las ik per dag. Jeetje, ja hoe verkoop je dit aan de burgers en wat gaan wij hiervan voelen in onze portemonnee!!
  Al dat voorschieten gaan wij vast merken, zolang ze niet over de brug komen.

 2. Oeh … dat is niet zo mooi voor al die nobele mensen die zo graag wilden helpen.
  Nu blijken dus al die nobele gedachten ongeveer: 105 euro x 35 = 3675 EURO!! per dag te kosten voor een gemeente met 24.000 inwoners.
  Totaal gaat de opvang kosten, als ze dus per 6 januari vertrekken, 85 dagen x 3675 = 312.375 EURO!
  Tevens zie ik in de mooie begrotingsapp deze kosten/reserveringen nergens terug, hoe kan dit nu?
  Ik neem aan toen we een overschot van 1 miljoen!!! euro hadden er hier rekening mee is gehouden, of stijgt de WOZ weer en krijgen we weer een enquête hoe tevreden we wel of niet zijn over het gemeentebestuur?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld