Pullen bier en onderling plezier rond bühne Oktoberfest

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de loop van zaterdagmiddag 22 oktober 2022 kwam je ze al overal in het straatbeeld van Sliedrecht tegen: mannen met Lederhosen en dames met Dirndls. Op het festivalterrein aan de Sportlaan, gelegen op het parkeerterrein achter bronbad De Lockhorst, werd het Oktoberfe(e)st gevierd, georganiseerd door Muziekcafé Candlelight.

Wie herkent de karakteristieke foto’s van het Oktoberfest in München (D) niet? In Sliedrecht zijn zulke vrolijke plaatjes in oktober ook te maken! (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Samen met je vrienden in Duitse sfeer feest vieren met stampende muziek en meters bier, dat is het motto van het Oktoberfest.

Tekst gaat verder onder tweet.

Tijdens het optreden van Helene Fischer Tribute (by Natasja) knalden verschillende Duitse Schlagers door de feesttent. Ruim 2500 feestgangers genoten verder uitbundig van onder andere het ‘Festorkest’ Wilhelmus, Feest DJ Carlo en Die Powerhosen. 

9 gedachten over “Pullen bier en onderling plezier rond bühne Oktoberfest”

 1. En om de woorden van dhr Monster te bevestigen…. Ja, ook ik was jong:-)
  Nu niet meer maar ook toen heb ik keuzes gemaakt die ik toen ook al nam. Niet roomser dan de paus, gewoon met een positief kritische blik het beste zoeken voor jezelf en de ander. Niets mis mee zou ik zeggen.

 2. @Koos en Petra: jullie verwoorden precies de uitgesleten, weinig originele argumenten waarom dit “moet kunnen”. Tunnelvisie en oogkleppen op. Iets met “je bent toch zelf ook jong geweest”, “eigen verantwoordelijkheid “ en “ je leeft maar 1x” etc. Die opmerkingen hoor ik al jaren als redenen om ieder kritisch geluid aangaande overmatig alcoholgebruik meteen af te kappen. Zijn nou mijns inziens niet bepaald steekhoudende argumenten die mij ontmoedigen om hier niet kritisch op te blijven. Wanneer je met een eigen ogen ziet hoe schadelijk alcoholgebruik is bij jonge mensen dan pas je wel op voor sussende woorden. Die naïviteit heb ik allang achter me gelaten.

 3. Tjonge jonge, wat zijn we allemaal weer roomser dan de paus!
  In dit land hebben we wetten afgesproken en er is geen wet die zegt dat je niet een biertje teveel mag drinken. …. of t ook slim is? Gelukkig eigen keuze in dit land!

  Ik stel voor dat een ieder hier met het ( alwéér en alwéér) opgeheven vingertje maar eens aan enige zelfreflectie moet gaan doen. Heb het maar eens een poosje druk met je eigen ‘niet zo slimme keuzes’. Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen…..

 4. Haha. Ik zie hier mensen reageren die vergeten zijn dat ze ooit jong geweest zijn, nooit de uitdrukking gehoord hebben: ‘je bent maar 1 x jong’ of ‘je leeft maar 1 keer’ en waarschijnlijk nooit genoten hebben van gewoon even, zonder een ander wat aan te doen, uit je dak te gaan. Nico heeft dat uitstekend verwoord. Van mij mag het ook vaker en wat mij betreft in het centrum, het Winklerplein of bij de muziektent en zelfs in alle soorten vormen tot gospel aan toe. Gewoon: Sliedrecht….goed in feestjes.

 5. Misschien houd je van een biertje, prima natuurlijk maar sinds wanneer ben je een azijndrinker als je de vinger legt bij een feest waar het voornamelijk draait om bier/alcohol?
  Wat niet goed voor iemands gezondheid is, hoeven we toch niet normaal te vinden?

 6. @nico: wanneer je vanuit je professie ziet wat overmatig alcoholgebruik doet met mensen begrijp je weinig van dit soort “feesten”. Beetje moedeloos gevoel bekruipt je dan. Laat me dan maar azijn drinken.

 7. Af en toe schaam ik mij echt kapot dat ik uit Sliedrecht komt, wat zijn wij een stelletje azijndrinkers.
  Hebben we eindelijk weer eens een heel gaaf (oktober)feest in ons dorp en ja we gaan zeuren over overmatig alcohol gebruik en een man die met z’n fiets valt.
  Ruim 3.000 mensen hebben genoten van dit feest, onder wie ik.
  Ik hoop echt dat dit jaarlijks weer gaat terugkeren en mensen met kritiek ga lekker met een bak koffie of een glas water achter de geraniums zitten.

 8. Nou, ik weet niet precies wat ik ervan denken moet…. Wat mij dan opviel is dat, naast het overmatige alcoholgebruik, het blijkbaar interessant is om aan de outfit van de dames te kunnen zien wie nog ‘maagd’ is….
  Wie verzint dit? Waarschijnlijk iemand die wel heel veel alcohol heeft genuttigd..

 9. Het door zo’n feest promoten van overmatig alcoholgebruik, vind het maar moeilijk te begrijpen. Artsen op SEH in Dordt stellen dat letterlijk ieder glas alcohol je dommer maakt. De rekening mogen we met z’n alle ophoesten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld