Merwede/Multiplaat verliest van Vriendenschaar

SLIEDRECHT -Het eerste korfbalteam van Merwede/Multiplaat heeft zaterdagmiddag 22 oktober 2022 in een streekderby tegen Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giessendam verloren met 11 – 20.

Wat op voorhand een topper moest worden voor het vele gekomen publiek, eindigde in een teleurstellende ruime nederlaag voor Merwede/Multiplaat. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Merwede/Multiplaat begon goed met een doelpunt. Al snel trok Vriendenschaar de stand weer gelijk, waarna het tot 2-2 gelijk op ging. Daarna volgde er een periode waarin Vriendenschaar veel scherper was en Merwede/Multiplaat de korf niet wist te vinden. Vriendenschaar liep snel uit, waardoor er een verschil van acht doelpunten op het scorebord kwam te staan. Merwede/Multiplaat probeerde nog iets terug te doen voor rust maar dit mocht niet baten. Helaas viel voor rust aanvoerder Steven Bakker geblesseerd uit en moest vervangen worden door de goed ingevallen Mark van Eijl.

Tekst gaat verder onder foto.

Mark van Eijl in scoringspositie voor Merwede/Multiplaat. (Foto Bernadette Stuijk)

Gat te groot
De tweede helft kwam Merwede/Multiplaat een stuk scherper uit de kleedkamer. De eerste drie doelpunten na rust waren voor de thuisploeg en leek het meer een wedstrijd te gaan worden. Echter bleek de inhaalrace van korte duur en was het gat te groot om het nog spannend te laten worden. Vriendenschaar bleef scoren en kon de wedstrijd rustig uitspelen. Zaterdag 29 oktober 2022 staat in Barendrecht de laatste veldwedstrijd tegen Vitesse op het programma. Daarna begint het zaalseizoen.