Provinciale adviescommissie naar provinciebestuur: ‘Leg Chemours stil’

DEN HAAG / SLIEDRECHT – De Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit (PAL) Zuid-Holland schrijft in een adviesbrief aan het provinciebestuur om chemiebedrijf Chemours stil te leggen tot het moment dat die geen PFAS meer uitstoot. De brief is vrijdag 15 september 2023 opgesteld. Het advies voelt als ‘wc-eend adviseert wc-eend’ en waarom bracht deze commissie nooit eerder een advies over de vervuiling uit?

Het PAL-advies bestaande uit negen punten komt nu Chemours, voorheen een onderdeel van chemiebedrijf DuPont in Dordrecht, onder een vergrootglas ligt. In de directe omgeving zijn er veel zorgen over de aangerichte vervuiling, de uitstoot en lozing. Het bedrijf zegt de uitstoot de afgelopen jaren al te hebben beperkt. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De omgeving rond de fabriek in Dordrecht is ernstig vervuild. Woensdag vergadert de provincie over de toekomst van het bedrijf. Er loopt een rechtszaak tegen Chemours van  de gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden. Daarvan wordt de uitspraak volgende week verwacht. 

1 gedachte over “Provinciale adviescommissie naar provinciebestuur: ‘Leg Chemours stil’”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld