Merwede/Mulitiplaat pakt in thuiswedstrijd net niet de winst

SLIEDRECHT – Het eerste korfbalteam van Merwede/Multiplaat moest zaterdag 16 september 2023 in een thuiswedstrijd tegen Kinderdijk laten zien dat het de sof en toch wel wanprestatie van vorige week achter zich had gelaten. Helaas viel het dubbeltje niet de goede  kant op. De warrig fluitende scheidsrechter was op cruciale momenten niet in Sliedrechts voordeel en had volgens Merwede/Multiplaat een stempel op de eindstand, 12-14. 

Merwede/Multiplaat kon zaterdag net niet de winst naar zich toe trekken. (Foto Merwede/Multiplaat)

Op een goed gevuld sportpark Thorbeckelaan stond een fris en fruitig team wat direct fel startte en de leiding nam in de wedstrijd. De eerste helft was er eentje die niet echt los wilde komen omdat beide verdedigingen goed stonden. Na ruim twintig minuten stond er een 5-2 voorsprong op het bord en kon de ploeg van trainer Edwin Jansen die voor de rust niet verder uitbouwen. Kinderdijk stelde daar maar moeilijk goede kansen tegenover en dus stonden de rood-witten dan ook verdiend in de rust met ‘slechts’ 5-3 voor. 

Slecht spel
Echter was dit harde werken van de eerste helft na de rust binnen 35 seconden teniet gedaan omdat het eerste team van Merwede/Multiplaat slecht de kleedkamer uitkwam. De eerste tien minuten van de tweede helft waren de slechtste minuten van de wedstrijd en dat kostte de selectie van Merwede/Multiplaat uiteindelijk de kop. Ineens moest de ploeg achter de tegenstander aan door, net zoals vorige week, wederom een lange doelpuntloze periode (twitig minuten – red.) en dus een achterstand van 5-9. 

‘Hete’ slotfase
Echter werd de rug gerecht en knokte Merwede/Multiplaat zich toch weer goed in de wedstrijd. Als het technisch korfballend dan minder gaat, dan moeten de spreekwoordelijke handschoenen maar aan en moet de vechtmachine gaan draaien. Dat gebeurde! Binnen een aantal minuten haakte het team weer aan en met nog negen minuten te gaan stond het 9-10. Een ‘hete’ slotfase brak aan. Kinderdijk won uiteindelijk met 12-14 en Merwede/Multiplaat stond onverdiend met lege handen.

Beter spel
De ploeg kan trots zijn op de geleverde prestatie. Het was een nederlaag, die ook perspectief geeft. Het spel was veel beter dan vorige week en de drive was goed. Het devies is nu hard blijven werken om komende week weer stappen te maken richting de eerste zege. Zaterdag 23 september 2023 is er weer een thuiswedstrijd en dan tegen koploper Korfbal Combinatie Ridderkerk (KCR), aanvang 15.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld