Programma intocht Sinterklaas bekend; van intocht tot Sinterklaasshow

SLIEDRECHT – Pakjesboot12 komt volgeladen met cadeautjes, suikergoed en speculaas zaterdag 18 november 2023 naar het baggerdorp. Dat maakt stichting Evenementen Sliedrecht bekend. De intocht gebeurt in samenwerking met Stichting Sliedrecht & Cultuur en de gemeente Sliedrecht.

Sinterklaas na aankomst. De lange weg over de altijd drukke Havenstraat richting raadhuis. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Woensdag 8 november 2023 is het programma bekendgemaakt. Dat ziet er kort samengevat als volgt uit: 

  • 09.00 uur raatjesmaker Kelly: Die ontvangt de kinderen met hun ouders op de Schuttevaerkade aan de Havenstraat. De Sinterklaasliedjes mogen door alle kinderen worden meegezongen
  • 09.30 uur ontvangst aan Schuttevaerkade: De stoomboot met Sinterklaas, Hoofdpiet en alle andere Pieten vaart langs de Adriaan Volkersingel naar de gemeentehaven. Nabij de steiger gaat Sinterklaas en zijn gevolg van boord. Op de Schuttevaerkade wordt hij welkom geheten door burgemeester Jan de Vries (CDA). Sinterklaas gaat daarna via de Havenstraat richting het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein. Daar is geen officiële ontvangst meer, want die was al aan de Schuttevaerkade.
  • 11.15 uur Merwedeplein: Te voet gaat het dan over de winkelpromenade Kerkbuurt. Op het Merwedeplein speelt de Pietenband. De Pieten gaan de langste polonaise van Sliedrecht proberen te maken. Sinterklaas gaat daarna naar sporthal De Stoep, waar hij een lunch neemt om in de middag zijn verjaardag met veel kinderen te vieren
  • 13.30 Sinterklaasshow: In sporthal De Stoep begint een Sinterklaasshow; inloop vanaf 13.00 uur. 
  • 15.30 Sinterklaasshow: In sporthal De Stoep begint een Sinterklaasshow; inloop vanaf 15.00 uur. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld