Eerste interculturele maaltijd in samenwerking met SOJS

door Peter Donk
SLIEDRECHT – In het tijdelijke onderkomen van de Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) aan de Maaslaan werd woensdagavond 8 november 2023 weer een interculturele maaltijd gehouden. De eerste in deze samenwerking. Het is de bedoeling dat dit vier keer per jaar gaat gebeuren, de ene keer voor jongeren en de andere keer voor ouderen. 

Micky de Ruiter, de zoon van Sado Ahmed, gaf terwijl er gegeten werd van het eten, Oost-Afrikaans stond op het menu, een uitleg over zijn levensloop en wat hij ondertussen heeft kunnen bereiken. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Voor deze eerste keer was het een gemixt gezelschap van bijna twintig mensen. Altijd met lekker eten uit een land van de verteller van de avond met een interessant levens- of vaderland verhaal.

Tekst gaat onder foto verder.

De interculturele maaltijden zijn een idee van Sado Ahmed. Het is eerder opgezet in Pand 33 en uitgegroeid tot een groot succes. Sinds dit jaar wordt samengewerkt met SOJS en het is de bedoeling dat als het pand Elektra aan de Stationsweg klaar is de interculturele maaltijd mee daar naartoe verhuist. 

3 gedachten over “Eerste interculturele maaltijd in samenwerking met SOJS”

 1. Het zou prettig zijn als er voor een goede samenleving ook gewone sliedrechtenaren daar ook heen kunnen gaan dit om ook een betere verbinding te maken en de gewoonte van andere te leren kennen

 2. Mooi dat Sado Ahmed na bij Pand33 van de Nederlands Gereformeerde Kerk nu ook welkom is bij SOJS.

 3. Daar komt de ware aard van de grootste Christelijke politieke partij van Sliedrecht naar boven.
  Pand 33 is onderdeel van de hervormde kerk. De interculturele maaltijden van pand 33 aan de kerkbuurt zijn nooit onderdeel geweest van het jongerenwerk SOJS of van Elektra.
  “8 november was de eerste interculturele maaltijd”, bijzonder goede timing van de kerk aangezien Elektra bijna wordt opgeleverd.
  Gefeliciteerd aan de grootste Christelijke politieke partij dat jullie het na 50 jaar eindelijk voor elkaar hebben want zeg nou eerlijk; Elektra is altijd een doorn in jullie oog geweest.
  Het bestuur van Elektra is van te voren dingen beloofd maar deze Christelijke politieke partij veranderd de spelregels tijdens het spelen.
  Het is pure minachting naar de Sliedrechtse inwoners en de totale samenleving
  Maar ook jullie moeten je ooit verantwoorden tegenover de Allerhoogste.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld