PRO Sliedrecht zorgt tijdens dertiende actiedag voor ‘bonusemmer’

door Hans van der Aa
DORDRECHT / SLIEDRECHT – Vakantietijd en heftige zijwind op de Baanhoekbrug konden fractievoorzitter Anton van Rees (PvdA) en de anderen zaterdagmorgen 10 augustus 2019 niet weerhouden om voor de dertiende keer door te gaan met de door PvdA Sliedrecht opgezette actie ‘Retour Afzender’ gericht tegen DuPont / Chemours aan de Baanhoekweg in Dordrecht. Om het getal dertien te ‘omzeilen’ verscheen PRO Sliedrecht in de persoon van burgerraadslid Timo Pauw met emmer nummer veertien, een soort ‘bonusaanbieding’.

Onder het toeziend oog van de 84-jarige actievoerder Corrie van der Hoff worden weer een aantal emmers met Sliedrechtse ‘PFOA- en GenX vervuilde grond’ voor de hoofdingang van DuPont / Chemours uitgestrooid. Onder de strooiers deze week onder andere Kees van der Hel, Joop Keesmaat, Timo Pauw als bonusaanbieder en Anton van Rees. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Vertegenwoordiging van Slydregt.NU was deze keer door vakantie niet aanwezig. De Sliedrechtse gemeenteraadsleden van CDA, D66, SGP-ChristenUnie en VVD hebben hun weerstand tegen de tot op heden niet tot NUL gereduceerde uitstoot van het chemiebedrijf nog niet bij de poort laten blijken, dit tot grote teleurstelling van de huidige actievoerders. De voortdurende afwezigheid van CDA- en VVD-Sliedrecht lijkt zich onder andere te verklaren door de akkoordverklaring van de landelijke regeringspartijen met de vergunning om jaarlijks 5 kilo GenX en 2 kilo PFOA op de Merwede te mogen lozen. De fracties van Frank Dunsbergen (CDA) en Roelant Bijderwieden (VVD) zitten daardoor in een soort ‘spagaat’.

Tekst gaat verder onder tweet.

Honderdste emmer
Zaterdagochtend 17 augustus 2019 gaat voor de ingang van het chemiebedrijf een speciaal moment plaatsvinden. De honderdste emmer wordt uitgestrooid (maar was dat aantal al niet eerder bereikt-red.). De actievoerders hopen dat meer Sliedrechters het plan opvatten om dit ‘heuglijke’ moment bij te wonen. De bereidheid van de actievoerders om met deze actie door te gaan, is groot. Bereidheid van Dordtse en Papendrechtse politieke partijen om zich bij deze actie aan te sluiten, laat ook nog op zich wachten. Ook bekende Nederlanders (denk aan leden van de Tweede Kamer) of provinciale statenleden laten het (nog) afweten. 

5 gedachten over “PRO Sliedrecht zorgt tijdens dertiende actiedag voor ‘bonusemmer’”

 1. Kees lijkt duidelijk op zijn Pieter getrapt. Misschien wat overdreven door Pieter maar zit wel wat in.

 2. Bedankt voor uw “wijze adviezen” mijnheer Dorst maar wij doppen onze eigen boontjes wel. Bemoeit u zich maar met uw eigen gezondheid.. Wij doen dat voor onszelf wel en hebben daar u niet voor nodig!

 3. Dat je na dertien keer nog steeds op het verkeerde adres staat te strooien, is niet erg slim.
  Ik geef nog een tip als je hier nog steeds niet van doordrongen bent, stel je navigatie eens af op het binnenhof in Den Haag,daar moet je namelijk zijn.
  Krijg je misschien ook iets meer publiciteit, want het is wel erg pover na dertien weken.
  Trouwens ik zie dat je bij deze levensgevaarlijke actie, grond uitstort zonder persoonlijke beschermingsmiddelen,zoals adembescherming, laarzen, latex handschoenen,zuurbestendige kleding,en niet vergeten na afloop af te laten spuiten door de brandweer van Chemours i.v.m. eventuele contaminatie.
  Maar ja, als je het juiste adres in Den Haag niet weet te vinden heb je hier ook niet over nagedacht.

 4. Ach ze hebben op zaterdag niets beters te doen. Slapjanussen. Ga een keer bij de vergunning verleners. Politiek list en bedrog.

 5. Als je al zo sneu bent dat je waarde hecht aan een getal 13… En dat zit dan in de politiek. Trieste bedoening, nog steeds.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld