Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

PRO Sliedrecht wordt ongeduldig over uitslag vuurwerkdetectiesysteem

SLIEDRECHT – Online krant Sliedrecht24 diende maandag 11 mei 2020 een WOB verzoek in met ruim dertig vragen bij het College van B & W over het vuurwerkdetectiesysteem. De raad zou daarover in maart 2020 namelijk worden geïnformeerd door inmiddels oud-burgemeester Bram van Hemmen (CDA). Dat is niet gebeurd en nu stelt dinsdagavond 26 mei 2020 ook de lokale politieke partij PRO Sliedrecht vragen.

“Op dinsdag 10 december 2019 tijdens het bespreken van het Integraal veiligheidsplan 2019-2023 heeft toenmalig burgemeester Van Hemmen een toezegging gedaan dat in maart 2020 het vuurwerkbeleid besproken en geëvalueerd zou worden. Onlangs deed dit onderwerp weer een hoop stof opwaaien na het afsteken van vuurwerk in de omgeving van een ouderencomplex”, refereert PRO Sliedrecht waarschijnlijk naar berichtgeving en een column op Sliedrecht24. 

Vragen aan burgemeester
Wat PRO Sliedrecht betreft komt dit stuk zo snel als mogelijk naar de raad, om voldoende tijd te hebben om indien nodig andere maatregelen te kunnen treffen. De partij wil dinsdagavond weten of de burgemeester kan uitleggen waarom het stuk tot heden nog niet aan de raad is aangeboden. “Kan de burgemeester vertellen wanneer het vuurwerkbeleid en daarmee ook de evaluatie van het vuurwerksysteem wel besproken gaat worden in de raad?”, stelt PRO Sliedrecht.

3 gedachten over “PRO Sliedrecht wordt ongeduldig over uitslag vuurwerkdetectiesysteem”

  1. Een vuurwerkbom…. het is rond de jaarwisseling net een oorlogsgebied door die rotknallen!!
    Oudere mensen, dieren….ze schrikken zich steeds weer het rambam!
    Er moet écht gehandhaafd gaan worden en interesseert me niet hoe!
    Pak dat schorem op wat zich a.niet aan de regels houd en geen rekening wenst te houden aan anderen die wél een normaal leven hebben!!

  2. Maak mensen die serieus moeite hebben met vuurwerk en de impact daarvan niet zo belachelijk! Dat één of meerdere personen daar plezier aan beleven en genieten om herrie te schoppen op onmogelijke plaatsen en tijden, wil niet zeggen dat veel anderen er wel overlast van ondervinden. En niet alleen mensen maar ook dieren die wekenlang angstig blijven na weer een periode van vuurwerk bommen! Knallen kun je het niet meer noemen!

  3. Mag wat kosten allemaal, ben benieuwd wat er uit gekomen is. Waarschijnlijk 4 knallen van vliegtuigen die door de geluidbarriere zijn gegaan. Zijn er ook mensen echt gelokaliseerd door het geweldige systeem waarbij je op de 20 meter kan lokaliseren waar er een ‘Vuurwekbom’ is afgegaan?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld