Japans restaurant Oishi Fusion

PRO Sliedrecht wil in raad praten over bevindingen sociaal domein

SLIEDRECHT – Lokale partij PRO Sliedrecht wil in de gemeenteraad van gedachten te wisselen over de bevindingen van de Stuurgroep en Taskforce Sociaal Domein. Dat heeft raadslid Hetty Advokaat-Van Veenendaal (PRO Sliedrecht) gevraagd aan het College van B & W en of ze het daar mee eens zijn. 

Raadslid Hetty Advokaat wil raadsbreed praten over het sociaal domein. (Foto gemeente Sliedrecht)

“Is het college bereid de raad – voorafgaand aan de door de stuurgroep en van het Taskforce Sociaal Domein te beleggen regionale bijeenkomsten – een College Informatiebrief te sturen, waarin is beschreven welke voorgestelde besparingen voor Sliedrechters die gebruik (moeten) maken van voorzieningen in het Sociaal Domein de minste
en de meeste gevolgen zullen/kunnen hebben?”, vraagt raadslid Advokaat aan het college. Ook wil ze weten of het college bereid is de raad daarbij suggesties te doen als het gaat om de bevindingen van de Stuurgroep en Taskforce Sociaal Domein.

Nog vragen
Tijdens het zomerreces in juli 2019 heeft PRO Sliedrecht de bevindingen van de Stuurgroep en Taskforce Sociaal Domein ontvangen. Advokaat: “Daarin wordt naast een hoeveelheid aan mogelijke besparingen in het Sociaal Domein ook een tijdschema gepresenteerd dat voorziet in behandeling van voorstellen in de Drechtraad van oktober 2019 waarbij de financiële maatregelen voor de begroting 2020 concreet onderbouwd moeten zijn en
die voor de jaren er na nog wat abstracter mogen zijn.” Duidelijk is volgens Advokaat al wel dat sprake zal (moeten) zijn van fikse ingrepen. Advokaat: “En hoewel we deze planning begrijpen, zijn er voor onze fractie nog de nodige vragen.”

3 gedachten over “PRO Sliedrecht wil in raad praten over bevindingen sociaal domein”

  1. Het college zal ongetwijfeld meer raad weten met de omfloerste bewoordingen van Hetty dan met de rechtstreekse van Johan.. Die komen zo hard aan… 😉 Maar ik kan de laatste ook beter begrijpen. Niks zo mooi als loepzuiver geformuleerde vragen in het Nederlands…

  2. Dit is precies wat ik bedoelde met de vorige publicatie hierover. Graag normaal taalgebruik, laat dat ambtelijke even gaan als je tenminste wilt dat zoveel mogelijk mensen je willen begrijpen. Graag puntsgewijs Hetty. Bijvoorbaat dank.

  3. Hulde voor de actie van Pro Sliedrecht. Maar wat een moeilijk taalgebruik !
    Hetty : bedoel je het volgende ?
    Er dreigen grote bezuinigingen in de zorg en daar zijn ze in de Drechtsteden blijkbaar druk mee bezig. Maar wij willen daar in Sliedrecht ook iets over te zeggen hebben. Wil het college daarvoor actie ondernemen ?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld