Schaakster Dana Verheij deed uiterste best op EK Meisjes Onder 12

BRATISLAVA / SLIEDRECHT – Speelster Dana Verheij van Schaakvereniging Sliedrecht heeft op het EK jeugdschaak U12 in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, voor een daverende verrassing gezorgd. De als 42ste geplaatste Dana wist na negen dagen en negen ronden schaken beslag te leggen op een gedeelde zesde plaats. Een fantastische prestatie door zes ronden te winnen en één remise te spelen.

Met een delegatie van 20 Nederlandse jeugdschakers die in allerlei categorieën voor de zomer goed hadden gepresteerd op de diverse NK toernooien ging Dana Verheij naar Bratislava, waar ze een hele goede start had. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Alleen in de eerste ronde speelde ze tegen een lager gerate tegenstander (die partij won ze ook), terwijl daarna alleen maar zware tegenstand achter het bord zat.

Zeker geen schande
Uit de eerste vijf partijen haalde Dana 4,5 punt. Niet alleen won ze van haar Nederlandse ‘angstgegner” Wendy Huang, ook won ze in ronde 5 van de als 2e geplaatste Galina Mikheeva. Daardoor was ze vanaf ronde 5 echt in de top te vinden. Een ronde later moest de eerste nul worden genoteerd, maar opnieuw tegen een uitstekende speelster, dus zeker geen schande. Dana ging daarna onverstoord verder en wist ronde 7 en 8 winnend af te sluiten. Daardoor stond ze na acht ronden op een vierde plaats.

Uitgebreid stil
In de laatste ronde speelde ze tegen de nummer 1 van de ranglijst en die was een maatje te groot. Dat meisje won het toernooi, terwijl Dana met een gedeelde 6e plaats mag terugkijken op een fantastisch toernooi. Uiteraard staat de Schaakvereniging Sliedrecht binnenkort nog even uitgebreid stil bij het succes van Dana en zijn de leden supertrots op haar.