Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Voetballers beginnen met voorbereiding voor nieuw seizoen

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – Na enkele trainingen in de afgelopen twee weken zijn de voetballers van v.v. Sliedrecht zaterdag 10 augustus 2019 begonnen met hun eerste oefenwedstrijd. Tegenstander was Sportlust’46, tegenstander en kampioen van de 1e klasse C in het vorige seizoen.

Speler van v.v. Sliedrecht Dennis Verhoef (2e van links) belaagt het doel van Sportlust’46. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

De gasten uit Woerden hadden al twee oefenwedstrijden gespeeld en waren dus al verder in hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij Sliedrecht ontbraken wegens lichte blessures en vakantie nog een aantal spelers, maar het merendeel van de nieuwelingen gaf acte de présence en maakten hun speelminuten.

In breedte sterker
Tot het moment dat er volop gewisseld ging worden, zo na ca. 60 minuten spelen, was het een aardige wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen. Ondanks dat bij Sliedrecht veel nieuwe spelers waren ingepast, verliepen de combinaties heel redelijk en kon de equipe van v.d. Steen de hoofdklasser goed partij geven. Duidelijk is geworden dat Sliedrecht in de breedte sterker is geworden en dat meerdere spelers op diverse posities kunnen spelen.

Steekje laten vallen
Sportlust’46 opende halverwege de eerste helft de score (0-1) toen bij Sliedrecht in het linker verdedigingsblok een steekje viel. Maar Sliedrecht kreeg toch nog voldoende kansen om de nieuwbakken hoofdklasser Sportlust’46 pijn te doen. Met name in de slotminuut van de eerste helft toen de nieuwe vleugelaanvaller Anthony Fortes Fortado voor open doel een enorme kans kreeg, maar zijn inzet ging naast.

Inzet op de paal
Direct na de kantwissel sloeg Sliedrecht terug toen Fortes Fortado wel raak schoot uit de rebound van een inzet op de paal door centrumspits Quincy Bartens (1-1). In het laatste half uur werd het door de vele wissels wat rommelig en oogden de gasten wat fitter en onderstreepten dit door in de 85e minuut 1-2 te scoren. Sliedrecht veerde nog één keer op en in de slotminuut scoorde Danny van Laarhoven de gelijkmaker (2-2). 

Uitwedstrijd
Een nuttige oefenpartij, waarbij Sliedrecht ondanks de korte voorbereidingsperiode heeft laten zien over een mooie groep spelers te beschikken, die onderling zullen moeten gaan strijden voor een basisplaats om ook in het nieuwe seizoen weer voor de prijzen te strijden. Zaterdag 17 augustus 2019 speelt Sliedrecht in het vervolg van de bekerronde een uitwedstrijd tegen Blauw-Geel’38 uit Veghel, dat in de derde divisie uitkomt. Aanvang 17.00 uur. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld