PRO Sliedrecht stelt opnieuw vragen over nieuwe rotonde in Thorbeckelaan

SLIEDRECHT – Eind december vorig jaar heeft PRO Sliedrecht technische vragen gesteld over de rotonde Simon Stevinstraat / Thorbeckelaan / De Savornin Lohmanlaan. Ook hebben ze de bijeenkomst bezocht die daarover eind november 2018 voor de bewoners is gehouden.  Donderdag 14 maart 2019 heeft raadslid Gerrit Venis (PRO Sliedrecht) opnieuw vragen gesteld aan het College van B & W. 

De uiteindelijke aanleg van de rotonde staat gepland voor het tweede kwartaal van 2019. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Venis wil namens de lokale partij weten als de rotonde t.z.t. moet worden aangepast om te voldoen aan de regels voor “fietsers in de voorrang”, wat daarvan dan de geluidstechnische gevolgen zijn. “Als er sprake is van geluidstechnische gevolgen, wat zijn de daaraan verbonden kosten (dus hoeveel geld moet er dan extra worden besteed aan de sanering van geluid aan de gevels van de woningen Thorbeckelaan 1 t/m 7 oneven, Simon Stevinstraat 12 t/m 17, Paulus Potterstraat 40 en 10 panden van het appartementen complex Hobbemastraat of komen er dan nog meer woningen in aanmerking voor geluidssanerende maatregelen)?”, vraagt Venis. 

Inloop
Tijdens die inloop heeft PRO Sliedrecht gevraagd naar wat er aan de rotonde moet gebeuren om t.z.t. te kunnen voldoen aan de regels voor “fietsers in de voorrang”. Venis: “Dit was ook onderdeel van onze eerdere vragen. In de bijeenkomst bleek dat het dan zou gaan om grotere boogstralen, dus meer ruimte voor de fietsers. In onze optiek betekent dat dus een grotere rotonde (in totaliteit), die dan ook weer dichter bij de woningen komt, die nu van geluidswerende voorzieningen moeten worden voorzien.”

1 gedachte over “PRO Sliedrecht stelt opnieuw vragen over nieuwe rotonde in Thorbeckelaan”

  1. De kosten zullen wel uit de hand lopen. Voor het appartement is de weg voor de 3e keer open en dicht. Slecht overleg en planning .

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld