PRO Sliedrecht komt met vragen voor wethouder

SLIEDRECHT – Naast de PvdA stelt ook PRO Sliedrecht dinsdagavond 29 maart 2016 een reeks vragen naar aanleiding van de CollegeInformatieBrief (CIB) aan milieuportefeuillehouder Theo den Braanker (SGP-ChristenUnie). 

Tijdens de besluitvormende raadsvergadering wil PRO Sliedrecht weten, waarom het college zich niet sterk maakt voor een informatieavond in het eigen dorp. 

Inzicht
“U schrijft dat op 5 april een info avond georganiseerd wordt voor bewoners. Deze is ook toegankelijk voor inwoners van Sliedrecht die in het contourengebied wonen en/of werken. Die worden per brief uitgenodigd. Hoe krijgt u inzicht in degene die jaren lang in het gebied gewoond hebben, maar op dit moment niet meer? En is deze avond ook voor alle andere geïnteresseerden vanuit de Sliedrechtse samenleving bedoeld?”, wil PRO Sliedrecht weten. Het is één van de vele vragen.

E-mailadres
Bij een eventuele beeldvormende avond wil de partij een beeld krijgen vanuit verschillende instanties en van specialisten. En stelt de gemeente een e-mailadres open, waar mensen zich voor een bloedonderzoek kunnen melden (zoals de PvdA heeft gedaan)? Of ook wordt gedacht aan mensen, die niet online actief zijn?

Vervuiler 
Result Laboratorium, een commerciële partij, die ook de bloedtesten voor DuPont (Chemours) doet, biedt nu ook particuliere en andere bedrijven de mogelijkheid om voor €82,– een bloedonderzoek te laten doen. Dat gebeurt in Bremen in Duitsland. PRO Sliedrecht vindt dat de vervuiler voor die kosten hoort op te draaien. Ook heeft de partij dinsdagavond vragen aan de wethouder over verantwoordelijkheden.  

Plaats een reactie

*=Verplicht veld