Opening eerste werkcafé Werkbank Drechtsteden

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Vrijdag 1 april 2016 vindt de officiële opening plaats van de eerste locatie van de Werkbank Drechtsteden. Deze stichting geeft een steuntje in de rug bij (jonge) mensen richting werk en begint nu ook een wekelijks werkcafé.

De opening zal worden ondersteund door Recruitment DJ Chief S en zal gehouden worden op de Kattestaart 2 (gebouw Vermeij, verhuur en horeca). De officiële opening is om 17.00 uur; inloop tussen 16.00 – 19.00 uur.

De opening van dit initiatief verricht de Papendrechtse wethouder Jan Nathan Rozendaal (SGP) in het bijzijn van werkzoekenden, werkgevers en belangstellenden. Naast de officiële opening door de wethouder en de voorzitter van de stichting Herman Nieuwstraten geven enkele werkzoekenden videopitches en is er onder het genot van een hapje en een drankje voldoende mogelijkheid om te netwerken.  

Stichting Werkbank Drechtsteden heeft als missie zoveel mogelijk (jonge) kwetsbare mensen in de Drechtsteden aan betekenisvol werk te helpen. Omdat de overheid zich door bezuinigingen vooral richt op mensen die op korte termijn aan het werk te helpen zijn, valt deze groep vaak tussen “wal en schip”.  Een groep met ervaringsdeskundigen en professionals sloegen daarom de handen ineen en richtten in oktober vorig jaar de stichting op.

Werkcafé
Werkzoekenden zijn na deze opening elke donderdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur welkom in het werkcafé. De organisatie, die volledig draait op vrijwilligers, is (naast ondernemers) nog op zoek naar professionals die op basis van “Pro Bono consultancy” iets voor de doelgroep wil betekenen. Meer informatie is te vinden op de website

Plaats een reactie

*=Verplicht veld