‘Grand Café-avonden goed bezocht’

SLIEDRECHT – Volgens Stichting Welzijnswerk Sliedrecht worden de Grand Café-avonden goed bezocht. Elke eerste donderdagavond van de maand van 19.00 tot 20.30 uur is er in gebouw De Reling een Grand Café-avond. Er is dan een inloopspreekuur van het Financieel Café en het Taal Café. Op donderdag 1 oktober 2015 werd het eerste Grand Café in Sliedrecht gehouden.

Iedereen is welkom in het Grand Café. (Foto Stichting Welzijnswerk)

Gastvrouw Jessica heet bezoekers bij binnenkomst in het Grand Café welkom. Volgens Stichting Welzijnswerk hebben de avonden niet alleen een informatief karakter, maar bieden ze ook gezelligheid en is het een plaats om andere mensen te ontmoeten. De eerstvolgende Grand Café-avond is donderdagavond 7 april 2016.

Financieel Café
Bij het Financieel Café kunnen mensen terecht met vragen als : ‘Ik vind het moeilijk om rond te komen …’, of ‘Mijn administratie is niet op orde.’ en ‘Hoe vraag ik toeslagen bij de Belastingdienst aan?’. Ook kunnen bezoekers terecht voor hulp bij het invullen van formulieren. Getrainde vrijwilligers helpen de bezoekers.

Taal Café
Het Taal Café is een ontmoetingsplaats voor vrijwillige taalcoaches en mensen die (beter) Nederlands willen leren.  Ook hier geven getrainde vrijwilligers informatie en advies over de mogelijkheden die er zijn. Materialen kunnen worden ingezien.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld