Prijzen tijdens clubwebstrijden omnisportvereniging Synergos

SLIEDRECHT – Omnisportvereniging Synergos heeft vrijdag 1 en zaterdag 2 juli 2022 de onderlinge wedstrijden gehouden. Bij deze wedstrijden deden sporters in vijf categorieën mee.

Op de foto v.l.n.r.: Isa de Jong, Alissa Meerkerk en Willianne van Kempen. (Foto omnisportvereniging Synergos)

Vrijdag waren dat de Jongensgym en de Turnselectie. Bij de jongens die gymmen in de jongste groep behaalden Daan Stuij en Jens v/d/ Minkelis de eerste en tweede plaats. Jeroen Alblas en Borys Wachnieuwski werden 1 en 2 in de groep vanaf 10 Jaar. ’s Avonds waren de dames van de selectie aan de beurt. Bij de jongste meisjes , die voor de eerste keer meededen met een wedstrijd won Fen de Waard het goud, Isalin het zilver en Liv de Jong de bronzen medaille.

Clubkampioen
Bij de pupillen werd Sophie Dielemans eerste, Vere Toonen tweede en Elin Korevaar derde. In de categorie Jeugd waren er 2 medailles te verdienen. Het goud ging naar Lin van Kooten, het zilver was voor Maryse van den Bos. Bij de turnsters in de bovenbouw werd Anique Bakker eerste, Yalda Zabi tweede en Mandy Koppelaar behaalde de derde plaats. Bij deze groep mochten twee turnsters zich clubkampioen noemen. Dat was bij de onderbouw Fen de Waard en bij de bovenbouw Anique Bakker. Zij mochten de wisselbekers mee naar huis nemen

Wisselbeker
Zaterdag begonnen de meisjes van de recreatie groepen. Daar waren acht groepen die meededen aan deze wedstrijden, variërend van groep 4 tot het voorgezet onderwijs. Bij deze wedstrijden werd aan het eind van de ochtend gekeken wie bij deze groepen de clubkampioen was geworden. Dit was Evie van Geenen. Zij mocht de wisselbeker mee naar huis nemen.

Trampoline
Aan het eind van de dag waren de trampolinespringers van Synergos aan de beurt. Ook hier waren er meerde categorieën vertegenwoordigd. De winnaar bij het trampolinespringen was in niveau D/E wonnen Juna de Jong en Celeste Val de eerste plaat, Solin Ibrahim werd tweede en Hope van Dunschoten werd derde . Bij niveau C1 was de eerste plaats voor Alissa Meerkerk Willianne van Kempen werd tweede en de derde plaats was voor Isa de Jong . Bij C2 Behaalde Joella Rijsbergen de eerste plaats. Bij niveau B was het Fiene van der Aa die eerste werd, Larysa Zabi werd twede en Lois de Jager werd derde. Als laatste waren de springer uit de A catergorie aan de beurt. Hier werd de winnaar Gino van Loon, Lucas van ’t Ende werd tweede en de derde plaats was voor Anique Bakker. De clubkampioenen die de wisselbeker mee naar huis mag nemen is Gino van Loon. De vele deelnemers, juryleden en vrijwilligers hebben deze dagen tot een succes gemaakt en Synergos kijkt dan ook terug op zeer geslaagde clubwedstrijden. 

Update NK 
Een aantal springers van Synergos is eind juni 2022 Nederlands kampioen geworden. Dat was tijdens het NK Trampolinespringen in Ahoy. Bij een paar springers die de tweede en derde plaats behaalden, heeft Synergos protest aangetekend en op de dag van de clubwedstrijden kregen ze het officiële bericht dat het bezwaar toegekend is. Daarbij bleek dat Larysa Zabi van een gedeelde tweede plaats ging naar Nederlands kampioen op de dubbelminitrampoline ging. Willianne van Kempen, die in Ahoy de medaille voor de derde plaats kreeg, bleek na een herziening ook Nederlands kampioen te zijn. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld