Politie neemt personenauto in beslag na overtredingen op snelweg

SLIEDRECHT – De politie heeft zondagavond 3 juli 2022 na een achtervolging in Sliedrecht een Volvo-personenauto in beslag genomen. Dat gebeurde na verkeersovertredingen en een achtervolging over de snelweg richting de woning van de eigenaar van de wagen.

Dit is de wagen, die de politie bij woning van de autobezitter weghaalde. (Foto Instagram Politie)

De politie kreeg de auto bij Gorinchem in de richting Rotterdam op de snelweg A15 in beeld. De bestuurder was volgens de agenten ‘flink aan het bumperkleven’, aan het seinen met zijn lichten en reed bovendien een snelheid van ruim 200 kilometer per uur.

Niet naar buiten
Eenmaal naast de auto gekomen, zagen agenten kans de bestuurder ‘diep in de ogen te kijken’ en een volgteken te geven. Bij Hardinxveld-Giessendam werd de afrit genomen, maar de bestuurder veranderde van richting om met een snelheid van 200 kilometer per uur naar zijn huis te rijden. Ondertussen was zijn kenteken genoteerd. Nadat de politie hem uit het zicht verloor, werd naar het woonadres gereden. Al wandelend in zijn woning weigerde de man naar buiten te komen.

Auto meegenomen
In overleg met de officier van justitie is de auto vervolgens in beslag genomen. De auto werd opgeladen. De bestuurder mag zich volgens de politie op een later moment verantwoorden bij de politie voor de stafbare feiten die hij heeft gepleegd. 

4 gedachten over “Politie neemt personenauto in beslag na overtredingen op snelweg”

 1. @ Cor Goedhart.
  Helemaal mee eens.
  We moeten heel snel van de taakstraffen cultuur af .

 2. Prima werk ..
  Nou als ik het voor het zeggen had moet je eerst de auto in beslag nemen en dan het rijbewijs en evt
  daarna de overtreder.
  Dit zou veel meer moeten gebeuren.
  maar ja we wonen in Nederland – hier kan en ( mag) alles.

 3. Keihard aanpakken. Auto in beslag nemen en levenslange ontzegging rijbevoegdheid. Zo’n idioot zou maar een ernstig ongeval veroorzaken waarbij je gezin, familie of je zelf betrokken raakt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld