Presentatie BW-plein met gebouw van zeker tien verdiepingen

door Peter Donk
SLIEDRECHT – In een beeldbepalende vergadering komt maandag 25 oktober 2021 vanaf 21.30 uur een presentatie van de plannen voor de verdere herinrichting van het Burgemeester Winklerplein aan de orde. Op de plaats waar nu een Chinees restaurant is gevestigd, wordt een gebouw voorgesteld met op de begane grond commerciële ruimte en daarboven tien woonlagen.

Het gebouw, bekend als blok C. In het plan staat het complex getekend met de tien woonlagen boven een commerciële ruimte op de begane grond. Op een parkeerdak (boven de commerciële ruimten) aan de achterzijde van de woontoren kunnen bewoners hun auto kwijt. De presentatie is maandagavond. (Plan gemeente Sliedrecht)

Tot maandagavond is het plan officieel nog vertrouwelijk, maar inmiddels in handen van online krant Sliedrecht24.

Prijsklassen
De woningen in het gebouw nu bekend als Blok C worden koopwoningen. Hoe hoger hoe duurder. Er worden nu prijzen in het plan genoemd vanaf € 215.000,– tot boven de € 400.000,–. In het plan staat dat op de begane grond een supermarkt met magazijn moet komen, een cafétaria en detailhandel.  

Gezamenlijke presentatie
De presentatie maandagavond wordt gegeven door Walter Stam (AkroConsult), de ondernemersvereniging Burgemeester Winklerplein (Piet Boogaard, Machiel Pranger en Job Michon) en de Windroos (Erik den Breejen en Roald van den Broek). Of de partijen allemaal op één lijn zitten over de plannen wordt maandagavond bekend. 

Doorgang voor autoverkeer naar de Simon Stevinstraat vanaf het Burgemeester Winklerplein verdwijnt in het plan. Dat wordt wandelgebied. De toegang tot het Burgemeester Winklerplein zou weleens eenrichtingverkeer kunnen worden. Het zijn – nadrukkelijk – plannen. 

Hoger
Ook Blok B, waar voorheen apotheek Hoogland was gevestigd, wordt hoger. Daar komen zeker drie etages met woningen bovenop in vergelijking met een eerder idee, zo is in het plan te zien. 

Dit is Blok B. Het appartementencomplex heeft op de begane grond een commerciële ruimte. Daar bovenop staan zeven woonlagen gepland. De bovenste ruimte is een penthouse. Ook hier staat in het plan veel voetgangersgebied afgebeeld. (Planfoto gemeente Sliedrecht)

24 gedachten over “Presentatie BW-plein met gebouw van zeker tien verdiepingen”

 1. Een déjà vu . . .

  nog steeds ‘stadse fratsen’ deze ontwikkelaars met hun hoogbouw.
  Het plein wordt zo een groot tochtgat, een groot deel van de middag in de schaduw, dus een terrasje of i.d. ergens op het plein gaat ook niet werken.

  En hoe zit het met de parkeergelegenheid in de omgeving van en op het plein? Het is nu al een drama.

  Bezint eer ge begint, dames en heren plannenmakers. De enige die straks blij zijn met zo’n gedrocht zijn de mensen die er in wonen; die hoeven er tenminste niet tegenaan te kijken!

 2. Wat een absurd lelijk plan. Is er nu niemand (ook niet in de gemeenteraad) die nog goed kan nadenken. Ze sluiten 3 straten af, prof lorentzlaan /Christiaan Huijgenstr en de Simon Stevinstr. Ze proppen alles door de Rembrandlaan. Wie krijgt het bedacht? Het is en blijft een boodschappenplein geen winkelplein. Het ontwerp is goed voor de Jumbo en Dirk van der Broek. Woningen voor starters en minima levert voor de gemeente te weinig op OZB. Deze mensen moeten maar voor zichzelf zorgen daar heeft de gemeente geen tijd voor. Voor ons tzt geen boodschappen meer op het plein.

 3. Is er nagedacht over de wind?
  Als ik bij de 10-hoogflat fiets, waai ik bijna weg. Hoe zal dat zijn bij meerdere hoogbouw op het plein?
  De ansichtkaarten en kranten vd boekhandels waaien weg, de sokken en kleding op de markt waait weg….

 4. Idioot die enorme hoogbouw in het kleine centrum. Ik denk dat alle voorstanders niet rond het plein wonen.
  Simon Stevinstraat dicht betekent enorm veel verkeer door de andere smalle straten persen. Welke maatregelen moeten ze dan daarna weer nemen? Hebben ze aan de consequenties gedacht voor de overige bewoners? Maar zoals gewoonlijk wordt men geïnformeerd, er is geen inspraak. Gemeente doet precies waar deze zelf zin in heeft. Dat is in het centrum het hele gebied er omheen onleefbaar maken, alles op en in elkaar, overlast creëren en ook grote wijken maken aan de andere kant vd snelweg. Gaat allemaal gewoon door, hoor. Gemeente vergeet dat ze het woongenot voor de direct omwonenden verzieken. Of vergeten: het interesseert ze niet eens.

 5. Wat een mooi plan. De huidige bebouwing is echt niet meer van deze tijd en is hoognodig aan vervanging toe. De beleving van het shoppen/winkelen wordt hiermee ook naar een hoger level getild. Zoals ik begrepen heb komen er voor het merendeel koopappartementen in een wat hoger prijssegment, een paar in de lagere prijsklasse en geen huur. Dat houdt de omgeving ook op een beter niveau qua leefbaarheid en sociale veiligheid. Al met al een aanwinst voor Sliedrecht. Nu maar hopen dat er voortvarend van slag wordt gegaan.

 6. Is wel nodig wat meer hoogbouw zodat er wat meer woningen komen, maar koop weer er moeten meer huurwoningen komen een alleenstaande kan geen huiskopen, denk aan de jongeren.

 7. Ziet er allemaal leuk en aardig uit, hoewel het niet voor iedereen een aantrekkelijk idee is, wat ik me ook heel goed voor kan stellen.
  Maar…
  Veel van die toekomstige bewoners hebben vast een auto, waar laat je die?
  Nee, dan heeft de buurgemeente aan onze westzijde het beter voor elkaar, neem ”De Meent” als voorbeeld.
  Is het nou zó moeilijk om een parkeergarage onder het BW plein te realiseren?
  Wie het weet mag het zeggen, ik ben benieuwd

 8. Als de doorgang van het autoverkeer door de Simon Stevinstraat verdwijnt dan mogen ze weleens goed kijken naar de kleine omliggende straten. Wat is dan het gevolg voor zulke straten?
  Er komt nu al dagelijks te zwaar vrachtverkeer doorheen op volle snelheid.
  Albert Heijn is niet de enigste supermarkt in deze buurt, de Jumbo/ Kerkbuurt is vlakbij.
  Dagelijks komt er voor de Jumbo zwaar vrachtverkeer en auto’s rijden in volle snelheid.
  Regelmatig staan vrachtwagens klem in de bocht omdat ze de smalle straten nemen.
  Je kunt een weg afsluiten maar wat gebeurt er dan??
  Het beeld is ’s avonds dat de kleine straten bomvol auto’s staan. Als voetganger kun je de weg op, want auto’s staan bovenop het trottoir. De 2 parkeerplaatsen staan dan leeg!
  Dus het zou handig zijn als de overlast van de omgeving meegenomen gaat worden!

 9. Veel positieve reacties van mensen die niet om en nabij t plein wonen…..

  Ik heb er als nabije bewoner maar 1 woord voor

  Afgrijselijk!

 10. Ziet er best aardig uit. Liever in het centrum iets meer hoogbouw, dan dat er over het spoor gebouwd gaat worden.

 11. En nog even dit:
  Stop toch met die onzinnig kleine balkonnetjes. paaltjes van onder naar boven en gewoon minimaal 4 meter diep en vier meter breed maken. Het enige is dan dat als men winkelt men droog blijft. Die kleine balkonnetjes zijn gewoon zo vorige eeuw en totaal onnodig.

 12. Natuurlijk hebben de direct omwonenden wat mij betreft de meeste inspraak en daar zou men naar moeten luisteren maar zo op het oog ziet het er goed uit.

  Ik zou overigens bij elk nieuwbouwplan ALLE auto’s in een parkeergarage plaatsen bij elk nieuwbouwproject, dus ook voor huizen. Die dingen moeten een keer uit het straatbeeld verdwijnen deze eeuw te beginnen uit Sliedrecht.

 13. Belachelijk 10 etages in een dorp. B&W kan niet eens een beslissing nemen over sportvelden op een nieuwe plek. B&W is een kopie van de regering in den Haag, een niet betrouwbaar orgaan.

 14. Helemaal mee eens dat deze 1e opzet er goed uit ziet!
  Kunnen geïnteresseerden vanavond de beeldbepalende vergadering bijwonen?

 15. Ziet er fraai en imposant uit! Als er ook is voorzien is voldoende parkeergelegenheid voor bewoners, dan zou ik zeggen: DOORPAKKEN MAAR!

 16. Goed plan we moeten toch woonruimte zoeken voor nu en in de toekomst moet wel betaalbaar blijven.

 17. Mooie ontwikkeling, hoogste tijd om te vernieuwen. Dit winkelgebied is nu niet aantrekkelijk om te wonen en winkelen. Dat lijkt het hiermee wel te worden

 18. de gemeente is gek op veranderen van plannen. blok b waar apotheek was 4 hoog,maar 6 hoog in straten welk af gebroken zijn. blok c dus supermarkt enz en 3 hoog.
  Weet wel blok c waar primera enz zit neemt in hoogte toe geschikt niet voor jan de arbeider.

 19. waanzin. niemand in Sliedrecht wil dit , maar gewoon doorgaan . lekker belangrijk de mening van sliedrechters. ja net voor verkiezingen daarna domme burger

Plaats een reactie

*=Verplicht veld