Politieke partijen vol ergernis over onvergunde indirecte lozing PFOA

SLIEDRECHT – Verschillende fractievoorzitters van politieke partijen in de Sliedrechtse gemeenteraad zijn ontstemd over de onvergunde indirecte lozing van PFOA door chemiebedrijf Chemours. Het nieuws is ook in Provinciale Staten van Zuid-Holland verkeerd gevallen.

Chemours lijkt de beeldvorming niet meer goed te krijgen hoe graag het bedrijf aan de Baanhoekweg ook wil. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“Goh, dat dit toch niet op de open dagen door Chemours aan de 2600 bezoekers netjes is verteld. Stelletje..”, schrijft fractievoorzitter Peter de Borst (PRO Sliedrecht) op social media dinsdag 24 april 2018. De Borst weigerde afgelopen dagen een bezoek te brengen aan de Open Poort Dagen bij het chemiebedrijf. 

Permanent dicht
Lokale partij Slydregt.NU is furieus. “Chemours is een bedrijf dat niet leert van zijn fouten en gewoon lak heeft aan de regels. Wij snappen niet dat Chemours weer acht weken van de provincie Zuid-Holland krijgt om beterschap te tonen. Dit bedrijf heeft al genoeg tweede kansen gehad. Als het aan Slydregt.NU ligt, dan gaat er geen uitbreiding komen van Chemours. Nee, wij vinden dat deze recidivist permanent dicht moet samen met zijn grote broer DuPont”, zegt fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU). 

Tekst gaat onder tweet verder.

Mislukt
Ook bij de PvdA is het laatste nieuws over Chemours niet goed ontvangen. Fractievoorzitter Anton van Rees (PvdA), die in tegenstelling tot De Borst wel naar de Open Poort Dagen was gegaan, schrijft op social media na de berichtgeving: “Afgelopen zondag kritisch geluisterd naar de verhalen van Chemours en DuPont medewerkers. De beantwoording van kritische vragen was duidelijk in een protocol gevangen. Maar de vraag of tuingrond misschien op hun terrein kon worden gebracht was niet verwacht. Zie nog de directeur zijn dochter rondleiden en mensen enthousiast het gratis Chemours bakpapier in hun open poort tasje stoppen afgelopen zondag. Goodwill actie mislukt.”

Ook in Provinciale Staten van Zuid-Holland wordt ontstemd gereageerd.

3 gedachten over “Politieke partijen vol ergernis over onvergunde indirecte lozing PFOA

  1. Helaas vertrekt de ambtenaar bij de gemeente Sliedrecht die DuPont best wel scherp volgde. Zo is het verloop van ambtenaren bij gemeenten en provincie gunstig voor een bedrijf als DuPont. Hopen dat drs. ir. Johan Vollenbroek het nog jaren volhoudt en dat de gemeenten gebruik van zijn kennis blijven maken.

  2. Het gaat hier om het feit dat men zegt geen pfoa sinds vele jaren meer te gebruiken terwijl het nu wel wordt gemeten. Dat klopt dus voor geen meter en dient heel goed te worden onderzocht!

  3. Eens even rekenen.
    Het gaat om 148 nanogram per liter.
    Dit is 0,9 gram per 6 miljoen liter.
    Dat je dit kan meten.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld