Plannen lancering eDetect app voor ondernemers

SLIEDRECHT – Er zijn plannen om in Sliedrecht een eDetect app te beginnen voor ondernemers. Zeg maar, een professionele whatchapp-groep.

Met tussenkomst van de meldkamer van Alert Group kunnen de bedrijven elkaar via eDetect digitaal waarschuwen bij verdachte situaties.

Ook de gemeente Sliedrecht speelt bij de plannen dan een rol net als de Stichting Beveiliging Sliedrechtse Bedrijventerreinen. 

Directeur John Kruythoff van Alert Group sprak donderdag wijkagenten uit de Drechtsteden bij over de plannen. Samen met de gemeente, brandweer en politie wordt de eDetect app straks als het doorgaat toegepast. Uniek is dat achter deze app de centrale meldkamer van Alert Security gevestigd in Sliedrecht zit. Kruythoff: “Wij als meldkamer filteren de informatie en kunnen het uitsturen naar de groep voor wie het is bedoeld.”

Verder uitrollen
De eDetect app kan de veiligheid ten goede komen en Kruythoff zou het plan graag binnen de Drechtsteden verder uitrollen. In Hendrik-Ido-Ambacht bijvoorbeeld werkt dit systeem al naar wens. Daar is de gemeente er onderdeel van. De Alert Group heeft kennis van zaken en is actief in een ruime regio rond Sliedrecht, van Gorinchem, de kop van Noord-Brabant tot aan Europoort. Bij het bedrijf werken 130 tot 140 mensen. 

2 gedachten over “Plannen lancering eDetect app voor ondernemers”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld