Gemeentewerken staat klaar voor gladheidsbestrijding

SLIEDRECHT – De weersvooruitzichten voor weggebruikers zijn de komende uren niet gunstig. Er wordt later vanavond / vannacht in Sliedrecht e.o. sneeuw verwacht en rekening gehouden met ijzel. De gemeente Sliedrecht communiceerde vrijdagmiddag 6 januari 2017 over de gladheidsbestrijding en inzet van personeel van de Buitendienst.

Om het sneeuw- en ijsvrij maken van de wegen in kaart te brengen, schetst de gemeente Sliedrecht op sociale media vrijdagmiddag dit plaatje. (Afbeelding gemeente Sliedrecht)

“Winter is coming! Terwijl jij en ik ons morgen nog eens lekker warm omdraaien, gaan onze jongens in alle vroegte op pad om te strooien op wegen en fietspaden in Sliedrecht! Om het zout te laten werken, is het nodig dat het goed wordt ingereden. Daarom is strooien alleen zinvol op wegen en fietspaden waar veel verkeer rijdt.
We doen er alles aan om de gladheid te bestrijden, maar voorzichtigheid blijft uiteraard geboden”, schrijft de gemeente Sliedrecht op sociale media. Overigens kan je gratis strooizout halen bij de gemeentewerf om zelf ook mee te werken aan de gladheidsbestrijding.

Tijdig strooien
Met de communicatie aan de voorkant wil de gemeente Sliedrecht een verwijt over het strooibeleid kennelijk te voorkomen. Eerder deze week ging inwoners in alle vroegte onderuit op onder meer de Tiendweg. Toen bleek dat de gemeente om 06.30 uur voor het eerst was gaan strooien.

1 gedachte over “Gemeentewerken staat klaar voor gladheidsbestrijding”

  1. En dan lekker 40 km/hr over de fietspaden scheuren zonder enig mededogen met kinderen die daar zich ophouden!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld