Plaatsen warmtecentrale op parkeerplaats bij sportvelden aan Thorbeckelaan

SLIEDRECHT – Op het parkeerterrein bij de sportvelden aan de Thorbeckelaan komt een warmtecentrale voor het warmtenet Sliedrecht. Deze warmtecentrale zorgt straks voor de levering van warmte aan de woningen in de wijk  Vogelbuurt.

Het warmtenet in Sliedrecht wordt aangelegd in fases. Eerst is het warmtenet nog aangesloten op een tijdelijke warmtecentrale. Op termijn gaat het gebruik maken van warmte diep uit de aarde (geothermie). (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Energie- en afvalbedrijf HVC laat de centrale woensdag 7 april 2021 en donderdag 8 april 2021 plaatsen. Om dit veilig en snel te kunnen doen, is het gemeentelijke deel van de parkeerplaats die dagen afgesloten. 

Verkeersregelaar
Vanaf donderdag 1 april 2021 staan er borden om de afsluiting aan te kondigen. Tijdens de werkzaamheden op woensdag 7 april 2021 staat er een verkeersregelaar. Die zorgt er voor dat de bezoekers aan de zorginstellingen hun auto veilig op de goede plaats kunnen parkeren. De bedrijven en instellingen in de buurt blijven, soms met iets meer moeite, altijd bereikbaar. Alle informatie over warmtenet Sliedrecht staat hier online.

2 gedachten over “Plaatsen warmtecentrale op parkeerplaats bij sportvelden aan Thorbeckelaan”

  1. Ik heb dit al diversen keren aangegeven. Maar denk je nu werkelijk Pieter dat er naar ons simpele zielen geluisterd gaat worden. Het enigen wat in die hoek is opgeknapt zijn de nieuwe parkeerplaatsen. Ik heb al enkele keren gevraagd naar het rendement en het gebruik van deze gas slurpende installatie. En hoe gaan ze dat doen met de Sperwerflat dat is koop en huur. En waar blijft het recht van in Nederland VRIJE KEUZE VAN LEVERANCIER. Nu wordt alles bepaald. Terwijl in diversen plaatsen de klachten de overhand krijgen. Maar wie zijn wij !! Wij zijn simpele zielen die gewoon moeten luisteren. En zeker zwijgen. Ik denk dat over een jaar of 10 wel een aansluiting komt op het HVC. En ook denk ik. Dat er over een jaar of 3 eens naar de slecht overgebleven bestrating wordt gekeken. Sliedrecht Op zijn best.

  2. Warmtecentrale ? Laat me raden , op aardgas ? Heel toevallig dat op die plaats een aardgas verdeel station is , dus nu in plaats van voor elk huis een eigen cv ketel op aardgas , een hele grote ketel ook op aardgas , met een heel lang leiding stelsel met warmte verlies .ja want warmte komt niet uit de lucht vallen , dat moet je opwekken , en ik heb niet gezien dat ze boringen gedaan hebben daar voor aardwarmte ? Dus nu een giga aardgas ketel op afstand ? Hoe zo van het gas af ?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld