INGEZONDEN BRIEF: Natuurspeeltuintje ‘In de weer’

Mijn zoontje is net als vele kindjes een echte avonturier. Wat ben ik er blij mee dat er hier in Sliedrecht zo’n leuk plekje is gecreëerd. Natuurspeeltuin ‘In de weer’. Mijn kinderen vinden het geweldig om er te spelen. Ze mogen er van mij zelf heen en ga dan regelmatig even langs of bekijk het even op een afstandje. Hier ga ik toch wat verandering in brengen, want ik tref vaak situaties aan waar geen ene ouder blij van wordt.

Gisteren kwam ik aan en zag ik al dat er wat aan de hand was. Een jongetje van 11 jaar had een andere jongetje van 7 jaar in het water gegooid en waarom? Omdat het jongetje van 11 jaar nat gespetterd werd en dit niet leuk vond. Ik sprak deze ‘jonge man’ hier op aan en hij bevestigde dit verhaal. Ik legde uit dat het niet alleen niet leuk is wat hij deed, maar ook gevaarlijk. De jongen reageerde met: ik laat m heus niet verzuipen hoor… Even later was ook het verhaal dat een vriendje van hem dit heeft staan filmen! De oudere jongens hielden zich verder rustig, dit maak ik wel eens anders mee.

Een andere moeder vertelde mij gisteren een verhaal dat haar dochter ook lekker aan het spetteren was in het water. Waar een ouder meisje bij stond en aan ’t gillen was dat ze moest stoppen anders trapte ze haar in elkaar. (Tegen een meisje van 7).

Een tijdje terug stond ik op een afstandje te kijken hoe een groepje oudere kinderen stenen aan ’t gooien waren naar mijn zoontje (7 jaar) die rustig in zijn eigen wereldje met het zand aan ’t spelen was. Toen ik deze kids daarop aansprak, kreeg ik de wind van voren en werd ik vierkant uitgelachen.

Zo zit ik er regelmatig bij en vliegen de scheldwoorden rond mijn oren. Ik weet nu wel waar de scheldwoorden vandaan komen, waar mijn zoontje mee thuiskomt. Waar ik behoorlijk van baal.

Als mijn kinderen dingen doen die niet leuk zijn, hoor ik dat ook liever, zodat ik ze hierop aan kan spreken en er wat mee kan doen. De oudere kindjes die ik bij de weer tref zijn vaak verschillende kinderen en kinderen die ik niet altijd herken van hier uit de buurt.

Ik wil graag een oproep doen aan alle ouders. Aan de ouders die niet weten dat het er zo aan toe gaat. Ook al kan je kind zelfstandig buitenspelen, kom af en toe even een kijkje nemen. Al is het op een afstandje of blijf er eens een dagje bij zitten.

Ik ben bang dat het anders een keer goed fout gaat.

Laten we een speeltuin vooral gewoon een leuke speeltuin houden.

Zonnige groet,
Esra Kramers

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

4 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Natuurspeeltuintje ‘In de weer’”

 1. Beste ouders.
  Ik loop regelmatig met mijn (grote) hond in of langs het betreffende park. (Jaaa… poep gaat in het zakje)
  Als u een tijdstip aan kan geven wil ik het daar wel in de gaten houden.
  Handhaving hoef je nl niet op te rekenen dus moeten we elkaar een beetje helpen.
  Vriendelijk groet.

 2. Heel herkenbaar!! In het begin hebben onze kinderen er ontzettend van genoten, wat een heerlijke plek om te spelen. Maar inmiddels is het meer een soort hangplek geworden. Zo jammer!! Vaak overlast, grote groepen jeugd die er rondhangen, vaak (harde) muziek, rommel, (helaas niet alleen maar blikjes en half lege zakken chips, maar ook lege zakjes waarvan je niet wilt dat een kind dat zou vinden!!) Zou erg fijn zijn als ‘in de weer’ weer een fijne plaats wordt om te spelen!!

 3. Inderdaad komt het voor wat er in het hierboven geplaatste bericht staat. Er staan soms wel een groep van 20 tot 30 jongeren van de leeftijd 10 tot 16 jaar geschat. Zich kapot te vervelen en richten zich op de kleintjes die daar heerlijk aan het spelen zijn. Er wordt dan ook s’avonds wel eens vuurwerk afgestoken en laten een zooi achter waar onze kinderen dan in spelen. Ook wel een paar keer kapot gegooid glas tegegekomen. Je zou er dan echt een paar een draai om hun oren willen geven. Hier moet iets aan gebeuren!!!!

 4. Hoi Esra,

  Dit probleem daar wordt steeds erger. Al vanaf het begin is het raak daar. Ik schrik van je berichten, er moet echt wat gebeuren. Bedankt voor de tip.

  Robbert

Plaats een reactie

*=Verplicht veld