Peace Journey passeert Sliedrecht via Baanhoek opweg naar Mekka

SLIEDRECHT – De Iraaks-Britse Adam Mohammed is sinds begin augustus 2021 vanuit Wolverhampton in Groot-Brittannië onderweg naar Mekka in Saudi-Arabië. Daar hoopt hij in juni 2022 aan te komen en mee te doen aan de Hadj, verplicht voor alle moslims die gezond en volwassen zijn en over voldoende geld beschikken. Op zijn pelgrimstocht voor wereldvrede passeerde hij woensdagmorgen 25 augustus 2021 Sliedrecht. 

Hier staat hij langs de Merwede aan Baanhoek. Elke dag legt hij wandelend zo’n twintig kilometer af. Om het vol te houden en voldoende rust te krijgen. (Foto Sliedrecht24)

Het is een reis van zo’n 7000 kilometer, de vijfde dag in Nederland. Zijn wandeling (die hier ook live te volgen is) met zware soort ijscokar met eten en spullen laat hij ook dagelijks zien op Youtube onder ‘Peace Journey from UK to Mecca’. Einddoel is de de moskee Al-Masjid al-Haram. Onderweg wordt op de vaste momenten gebeden.

Tekst gaat verder onder tweet.

Hulp en slapen
Adam Mohammed wordt geholpen door drie mannen uit Hoek van Holland. Die helpen met duwen. Ook zij zijn moslim en willen ooit naar Mekka. Zij zijn niet de enigen die hulp bieden. Onderweg krijgt Adam van mensen eten en ondersteunen hem met warme woorden. “En dat zijn beslist niet alleen moslims. Ik kom veel aardige mensen tegen”, verzekert Adam. Slapen doet hij in de ‘ijscokar’. Zijn duwers gaan dagelijks naar huis en komen de andere dag weer terug. Eén van hen blijft bij Adam en reist mee tot in Duitsland. Via Baanhoek, Deltalaan, Rijnstraat en Tiendweg verlieten ze Sliedrecht weer. 

3 gedachten over “Peace Journey passeert Sliedrecht via Baanhoek opweg naar Mekka”

  1. Sporen zulke personen wel? Volgens mij niet. Moeten ze niet werken? Als je voldoende geld hebt, volwassen bent en je wil naar Mekka, dan doe je dit niet op deze manier. Ik vind het belachelijk dat aan zulke aandachtstrekker aandacht wordt besteed.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld