Maarten van der Weijden aanwezig tijdens Zwem4daagse Door Water Fit

SLIEDRECHT – Voormalig olympisch en wereldkampioen openwaterzwemmen Maarten van der Weijden is maandag 13 september 2021 om 20.00 uur aanwezig in bronbad De Lockhorst bij de start van de Zwem4daagse. Hij komt op uitnodiging van de Sliedrechtse Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) en in samenwerking met Optisport Sliedrecht zwemmers aanmoedigen.

Dit jaar zal Maarten voor deze samenwerking van zondag 12 t/m zaterdag 19 september 2021 de Zwem4daagse locaties aan elkaar verbinden door van locatie naar locatie te zwemmen, fietsen en/of hardlopen. Met zijn nieuwe sportieve uitdaging doorkruist hij in een week het hele land en bezoekt hij alle 35 Zwem4daagses, die deelnemen aan deze week.

De werkende zwemmer of ochtendsportieveling kan ’s ochtends banen zwemmen tussen 07.00 en 09.00 uur. Is het ‘s ochtends al spitsuur, dan kun je ook ‘s avonds tussen 19.00 en 20.30 uur zwemmen. Voor deelname aan de Zwem4daagse hoef je niet persé lid te zijn van DWF. Kinderen zwemmen 250m of 500m. Volwassen 500m, 1000m of 2000m per dag. Iedereen is welkom! Jong, oud, DWF-lid of geen DWF-lid. Iedere deelnemer dient in het bezit te zijn van een A-diploma. Uiteraard ontvangen deelnemers na minimaal vier dagen zwemmen de felbegeerde Nationale Zwem4daagse medaille! Het traditionele Stuivertjesduiken is er, op de laatste avond! DWF is blij dat er dit jaar weer een Zwem4daagse is. Niet in juni weliswaar, maar in september. 

Inzamelen
Maarten van der Weijden slaat met zijn foundation de handen ineen met de Nationale Zwem4daagse met als doel geld inzamelen voor een onderzoek naar kanker bij mensen met een verstandelijke beperking. Bij deze doelgroep staat vaak de beperking centraal, waardoor er minder aandacht is voor de risico’s op kanker. Dit leidt tot latere diagnoses van kanker, minder  behandelmogelijkheden en meer sterfte door kanker dan bij andere mensen. Onderzoek kan verbetering brengen over waar op gelet moet worden bij deze groep om zo het aantal kankerpatiënten hopelijk te verkleinen.

Actiepagina
Deelnemers kunnen zich laten sponsoren via een speciale actiepagina. Aanmelden kan hier online of hier. Er wordt dan direct een actiepagina aangemaakt. Zo kunnen deelnemers direct starten met het inzamelen van donaties ten behoeve van onderzoek naar kanker bij mensen met een verstandelijke beperking. Je kunt ook nog een kaartje kopen aan de deur. Kosten zijn € 8,– voor leden en € 10,– voor niet-leden van DWF.

Voor iedereen
DWF is blij dat Van der Weijden langskomt. “We zijn natuurlijk enorm trots dat Maarten onze vereniging bezoekt”, aldus bestuurslid van DWF Peronne van Kooij-Kraaijeveld, “Niet alleen omdat we de enige zwemvereniging in de Drechtsteden zijn die speciale openwaterzwemtrainingen verzorgt, maar ook omdat er onder onze leden ook leden zijn met een verstandelijke beperking. DWF is vereniging voor jong en oud en de naam van onze vereniging ‘Door water fit’ zegt eigenlijk alles.” Ook het bestuur van DWF zal banen zwemmen. Voorzitter John van Heteren van DWF vult aan: “Zo laten we zien dat we een vereniging voor en door leden zijn. Samen staan we sterk.” Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld